FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Lista za Rijeku: Novi sastav Gradskog vijeća jamči njegovu demokratizaciju

Autor: Dean Silić

RIJEKA, 29. svibnja 2017. (Hina) - Novoizabrani riječki gradski vijećnici Liste za Rijeku Danko Švorinić i Predrag Miletić ocijenili su u ponedjeljak  kako novi sastav Gradskog vijeća, u kojem ni jedna opcija nema apsolutnu većinu, jamči demokratizaciju rada tog tijela te da su "Riječani definitivno poslali u povijest sustav u kojem je monopol na odlučivanje imao jedan čovjek i jedna stranka". 

Nakon konstituiranja namjeravamo vratiti dignitet i važnost predstavničkog tijela promjenom Poslovnika i povratkom izvornih ovlasti koje su s Gradskog vijeća prenesene na gradonačelnika, kazali su na konferenciji za novinare.

U Listi za Rijeku zadovoljni su rezultatima izbora te ističu kako se oko dvije trećine Riječana opredijelilo svojim glasom za promjene u gradskoj vlasti. 

Predsjednik Liste za Rijeku Danko Švorinić rekao je da je ova politička stranka, zajedno s partnerom Pametno, na izborima za Gradsko vijeće ostvarila rezultat od sedam posto, što je za oko 800 glasova ili 1,1 posto bolje u odnosu na 2013. godinu.

"Za razliku od raznih protestnih opcija koje zabljesnu pa nakon toga brzo nestanu, još se jednom pokazalo da Lista za Rijeku u gradu ima vrlo stabilno i vjerno biračko tijelo, koje prepoznaje naš rad i zalaganje na svim izborima od 2009. godine do danas", istaknuo je Švorinić.

Pozvao je birače u Rijeci da izađu na izbore za gradonačelnika u drugom krugu, u kojem se natječu kandidat koalicije "Rijeka za sve" i dosadašnji gradonačelnik Vojko Obersnel (SDP) i nezavisni kandidat Hrvoje Burić, te da se izjasne za promjene.

(Hina) xdsil ymt

An unhandled error has occurred. Reload 🗙