FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Burić: Zadovoljan sam, u drugom krugu pobijedit ću Obersnela

Autor: Helena Šupraha

RIJEKA, 21. svibnja 2017. (Hina) – Nezavisni kandidat za riječkoga gradonačelnika Hrvoje Burić izjavio je, komentirajući rezultate izlaznih anketa nakon lokalnih izbora, da je zadovoljan što je ušao u drugi izborni krug u kojem će, rekao je, pobijediti.

 Po izlaznim anketama nacionalnih televizija, dugogodišnji riječki gradonačelnik i kandidat koalicije sa SDP-om na čelu Vojko Obersnel dobio je 44,99 posto glasova, nezavisni kandidat Hrvoje Burić 15,19 posto, a Kristjan Staničić iz HDZ-a 13,35 posto glasova.

 Burić je za Hinu rekao kako je zadovoljan, dodajući da je Obersnel iza sebe imao sedam stranaka i razne interesne skupine. "U drugom krugu dat ću sve od sebe i pobijedit ću", rekao je, ocjenjujući da je u prvom krugu bilo puno kandidata i da su se oporbeni glasovi raspršili na šest kandidata.

  "Bio sam najavio da ću u drugom krugu podržati bilo kojeg kandidata osim Obersnela pa mi je želja da to sada učine i mene podupru drugi protukandidati", istaknuo je Burić. Rekao je još da je razočaran izlaskom, tj. odzivom birača na lokalne izbore te kako je očekivao veći izlazak jer je po rezultatima provedenih anketa 69 posto Riječana bilo nezadovoljno stanjem u gradu.

 

(Hina) xhsup yvkn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙