FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U ime obitelji: Do 13 sati zabilježene manje nepravilnosti na biračkim mjestima

Autor: Đurđa Beraković

ZAGREB, 21. svibnja 2017. (Hina) - Iz udruga "U ime obitelji" izvijestili su u nedjelju da su do 13 sati zaprimili brojne pozive građana i svojih promatrača na biračkim mjestima koji su zabilježili manje nepravilnosti na biračkim mjestima.

Nepravilnosti se odnose na nedopušteno reklamiranje stranaka (SDP) u krugu manjem od 50 metara od biračkog mjesta, manjkav broj članova biračkog odbora na biračkom mjestu, nepravilnu distribuciju glasačkih listića biračima, narušavanje prava privatnosti birača glasovanjem na mjestima koja nisu bila propisno zaklonjena i druge manje greške u procedurama u radu.

Također, primjetna je i nedovoljna informiranost članova biračkog odbora na upite birača. Sve nepravilnosti su uspješno ispravljene na našu intervenciju, bilo upozorenjem predsjednika/zamjenika biračkog odbora ili informiranjem nadležnog izbornog povjerenstva, stoji u priopćenju udruge "U ime obitelji".

Iz te udruge pozivaju građane koji mogu pomoći svojim susjedima, rođacima i drugima koji bi željeli glasovati, a možda ne mogu doći do birališta, da ih prevezu ili im pomognu na neki drugi način kako bi svoje pravo i ostvarili.

 

(Hina) pp/xbdj ybdj

An unhandled error has occurred. Reload 🗙