FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Koalicija "Rijeka za sve" planira marinu, atletski stadion i tenisku dvoranu

Autor: Dean Silić

RIJEKA, 15. svibnja 2017. (Hina) - Koalicija "Rijeka za sve" i njezin kandidat za gradonačelnika Vojko Obersnel (SDP) danas su na konferenciji za novinstvo predstavili dio svog programa vezan uz infrastrukturne zahvate i uređenje grada najavivši pri tom uređenja marine u dijelu luke Porto Baroš, uređenje niza trgova u središtu grada, gradnju teniske dvorane u Marčeljevoj dragi te atletskog stadiona u sklopu Sveučilišnog kampusa.

Vojko Obersnel, dosadašnji gradonačelnik, naveo je da je u proteklom mandatu u uređenje Staroga grada uloženo više od 60 milijuna kuna, a jedan od najvrednijih rezultata je Arheološki park, odnosno prostor antičkog Principija; vraćena je skupltura dvoglavog orla na gradski toranj. 

Među planiranim uređenjima trgova u središtu je Trg pul Vele crikve, odosno uz pročelje crkve Uznesenja Blažene Djevice Marije i njena zvonika, poznatijeg kao Kosi toranj, pri čemu će se prezentirati trajno rimski mozaici koji se nalaze ispod površine današnjeg trga, kazao je. Planira se i uređenje i otvaranje za javnost vojnih tunela na području Pulca i Katarine, uz rub naseljenog dijela Rijeke na sjeveru te početak gradnje novih turističkih sadržaja u uvali Preluk.

Kompleks bivše tvornice Rikard Benčić postat će muzejska četvrt Rijeke s nekoliko muzejskih i drugih kulturnih ustanova te budućim najvećim trgom u Rijeci, istaknuo je Obersnel.

Nastavljena je suradnja s privatnim investitorom u praćenju izgradnje stadiona na Kantridi, za što su stvori uvjeti, a ujedno se nastavlja izgradnja nogometnog kampa Rujevica, kazao je Vojko Obersnel.  

U predstavljanju toga dijela programa sudjelovali su kandidat za zamjenika gradonačelnika Marko Filipović (SDP) i Ana Trošelj (PGS).

Koaliciju "Rijeka za sve", čija lista se natječe za ulazak u Gradsko vijeće Rijeke, čine SDP, PGS, HSU, IDS, Hrvatski laburisti, SDSS i HSS.

(Hina) xdsil yjn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙