FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Petra Mandić (Most): U Rijeci i u drugim gradovima želimo upravljati na korist građana

Autor: Dean Silić

RIJEKA, 11. svibnja 2017. (Hina) - Kandidatkinja Mosta za gradonačelnicu Rijeke Petra Mandić u četvrtak je ocijenila kako je ta stranka pokazala dosljednost u zaštiti javnog interesa i dokazala da se gradovima može upravljati racionalno i na korist građana te naglasila da takav pristup namjeravaju provesti i u Rijeci.

U gradovima u kojima je Most na vlasti smanjeni su ili posve anulirani dugovi, gradske uprave su na usluzi građanima, a to povezuje ljude u Mostu, rekla je Mandić na konferenciji za novinare u četvrtak u Rijeci.

Također je naglasila da je Most uvijek iskren i prema građanima i prema svojim partnerima.

Predstavljajući svoje zamjenike Sandru Paškvan i Zvonimira Peranića ustvrdila je da njihov odabir pokazuje smjer u kojem Most želi da se razvija Rijeka, a to je kreativnost, znanje, nove perspektive i tehnologije te racionalno upravljanje gradskim financijama.

Paškvan kao financijska stručnjakinja može u potpunosti sanirati i remontirati gradske financije, a Peranić, kao profesor fizike, ali i dugogodišnji kazališni redatelj i kritičar, može pomoći u razvoju grada znanja i kulture, istaknula je Mandić.

Bivši Mostov ministar zaštite okoliša i energetike Slaven Dobrović rekao je da bi se rješenje za visoke cijene toplinske energije moglo riješiti modernizacijom termoelektrane Urinj pokraj Rijeke, kako bi se dobivala jeftinija energija na efikasniji način, te korištenjem suvremenijih tehnologija u gradskom toplinarstvu.

Kotlovnice koje služe samo za grijanje treba polako napuštati, dodao je. Treba se, dodaje, okrenuti i solarnoj energiji. Riječ je o sustavnim promjenama, koje se ne mogu provesti brzo, ali bi za nekoliko godina novi sustav mogao početi djelovati, naveo je.

Na pitanje novinara je li moguće ostvariti projekt plutajućeg LNG terminala na Krku do jeseni 2019., kao što je najavljeno, Dobrović je ustvrdio da to nisu neozbiljne najave, te procijenio da je realno da do početka 2020. taj terminal počne s radom.

(Hina) xdsil ybdj

An unhandled error has occurred. Reload 🗙