FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

HNS-ov kandidat za karlovačkog gradonačelnika Badovinac predstavio gospodarski plan

Autor: Vesna Horvat

KARLOVAC, 5. svibnja 2017. (Hina) - HNS-ov kandidat za gradonačelnika Karlovca Nikola Badovinac, koji je prikupio 1.200 od potrebnih 900 potpisa za kandidaturu, predstavio je u petak u Karlovcu svoj gospodarski plan, odnosno viziju i strategiju razvoja Karlovca do 2030. godine, s realnim projektima.

  Badovinac je rekao  da svojim radom i idejama želi probuditi grad Karlovac koji je, smatra, u proteklom razdoblju zbog loših političkih odluka propustio puno dobrih prilika i postao grad sa smanjenjem broja stanovnika, priljeva novca i s malo novih ideja kako dalje.

 Kaže kako želi u izradu dugoročne strategiju uključi stručne ljude iz svih segmenata društva, uključujući i sve političke stranke u gradu, s namjerom da ona sadrži jasne smjernice i jasne zadatke, te da u Gradskom vijeću bude prihvaćena koncensusom, pa da po njoj rade sve garniture vlasti koje se budu mijenjale u tom razdoblju.

  Najavio da će, bude li izabran za gradonačelnika, odmah početi raditi na viziji gdje Karlovac treba biti 2030. godine i boriti se za tu viziju.

 Od svojih gospodarskih planova Badovinac je posebno izdvojio plan pomicanja naplatnih kućica 1,5 kilometara prema Zagrebu, te novi izlaz na poduzetničku zonu Selce, koja je sada mala, a prerast će u zonu površine od najmanje 50 hektara, možda i 80, jer se pokazalo da razvoj poduzetničke zone u Logorištu i sada razvoj nove u Gornjem Mekušju, nemaju snažnu perspektivu zbog loše prometne pozicije.

 Marko Bubaš, kandidat na HNS-ovoj listi za Gradsko vijeće, rekao je da bi bilo bolje da Hrvatska ima svoju nacionalnu dugoročnu strategiju, iz koje bi bilo vidljivo što država smjera u smislu razvoja Karlovca. No, dodao je, svaki plan je bolji od nikakvog, jednostavno zato da bi se svakoj garnituri na vlasti moglo ukazati na učinkovitost, što jest a što nije realizirala. Jer bez plana ispada da je nekako dobro sve što se radilo, rekao je.

(Hina) xvhor ysp

An unhandled error has occurred. Reload 🗙