FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

HNS na izbore u Šibeniku izlazi samostalno: Frane Malenica kandidat za gradonačelnika

Autor: Ante Pancirov

ŠIBENIK, 24. travnja 2017. (Hina) - Predsjednik šibenskog HNS-a Frane Malenica kandidat je te stranke za gradonačelnika Šibenika, a HNS na izbore u Šibeniku izlazi samostalno, rečeno je u ponedjeljak na konferenciji za medije.

 Neven Periša i Goran Horvatović HNS-ovi su kandidati za zamjenike gradonačelnika, rečeno je.

 Iako je HNS na posljednja tri izborna ciklusa u Šibeniku izlazio u koaliciji s SDP-om, s kojim su pregovarali i posljednjih nekoliko mjeseci, odustali su nakon što je gradski SDP-a u finalu pregovora odlučio da za zamjenika gradonačelnika kandidira Antona Dobru (HDZ).  Zato na izbore za gradonačelnika i Gradsko vijeće Šibenika izlaze samostalno.

 "SDP je kandidirao HDZ-ovca za dogradonačelnika, što je za nas bilo neprihvatljivo i nismo dopustili podcjenjivanje. Izlazimo samostalno bez obzira na rezultat koji ćemo ostvariti. Naš program se neće temeljiti na niskom populizmu već na realnim projektima", kazao je HNS-ov gradonačelnički  kandidat.Malenica.

 Malenica je po struci ekonomist, bivši direktor šibenskog Vodovoda, a sada u toj tvrtci radi kao koordinator za ekonomske poslove.

 Kao prioritetne projekte istaknuo je izgradnju infrastrukture vodoopskrbe šibenskih otoka sredstvima EU fondova. Kaže da namjerava privući investitore u gospodarsku zonu Podi smanjivanjem cijena najma, da treba preustrojiti rad predškolskih ustanova i da bi Grad Šibenik školskoj djeci trebao osigurati besplatne udžbenike.

 Ipak, na razini Šibensko-kninske županije HNS izlazi u koaliciji s SDP-om, a predsjednik županijskog HNS-a Petar Mišura bit će kandidat za zamjenika Franka Vidovića (SDP) koji se natječe za župana.

(Hina) xpp ysp

An unhandled error has occurred. Reload 🗙