FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Šibensko-kninski HDZ predao potpise za liste za Županijsku skupštinu i župana Pauka

Autor: Ante Pancirov

ŠIBENIK, 3. svibnja 2017. (Hina) - Predsjednik HDZ-a Šibensko kninske županije Nediljko Dujić i župan Goran Pauk predali su u srijedu Županijskom izbornom povjerenstvu u Šibeniku više od 5.000 prikupljenih potpisa za svoju županijsku listu, i za kandidaturu Pauka koji se natječe za svoj četvrti mandat župana.

 Dujić je istaknuo da su na HDZ-ovo listi novi, mladi ljudi te da su poštivali rodnu kvotu pa na listi, od 41 imena, imaju čak 17 žena 

 "Poštivali smo na listi i rodnu kvotu tako da imamo 17 žena na listi, a devet ih je u gornjem dijelu do dvadesetog mjesta. Vodili smo računa da se ne dogodi ono što se ranije događalo, da žena ima na listi, a kad treba biti u skupštini ili vijećima da one ostanu u donjem dijelu liste. S izuzetkom Gorana, koji je nositelj liste te mene i doktora Blaće, sve ostalo su puno mlađi ljudi",  rekao je Dujić.

  Za Šibensko-kninsku skupštinu kandidirali smo mlade ljude koji svijet gledaju drukčije nego političari iz prošlih generacija te očekujemo apsolutnu većinu i pobjedu u prvom krugu, naglasio je predsjednik županijskog HDZ-a Dujić.

 Sadašnji župan i kandidat za idući mandat Goran Pauk istaknuo je kako je posebno zadovoljan tom 'rodnom kvotom' jer na listi ima puno žena, što je oduvijek bila njegova politika u županiji.

  Vjerujem da ćemo biti prvi i najbolji na izborima, ali prvi i po tome što smo istaknuli toliko žena, kazao je Pauk, ujedno i nositelj županijske kandidacijske liste HDZ-a Šibensko-kninske županije.

 Uz listu za županijsku Skupštinu, HDZ je danas izbornom povjerenstvu predao i potpise podrške za kandidaturu Gorana Pauka za župana te za njegove zamjenike Nikolu Blaževića i Dariju Puljić.

(Hina) xpp ysp

An unhandled error has occurred. Reload 🗙