FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Runac (HDZ): Župan Štromar kiti se tuđim perjem i daje nerealna obećanja

Autor: Siniša Kalajdžija

VARAŽDIN, 20. travnja 2017. (Hina) - Alen Runac, HDZ-ov kandidat za župana Varaždinske županije na predstojećim lokalnim izborima, prozvao je u četvrtak župana Predraga Štromara (HNS) da se "kiti tuđim perjem" i daje nerealna obećanja po pitanju ulaganja u varaždinsku Opću bolnicu.

 Runac u priopćenju navodi da je nedavna odluka Vlade i ministarstva zdravstva Milana Kujundžića o nabavci uređaja za magnetsku rezonancu za varaždinsku Opću bolnicu zasluga aktualne HDZ-ove Vlade i saborskih zastupnika te stranke iz Varaždinske županije. 

 "Varaždinskoj Općoj bolnici osiguran je uređaj za magnetsku rezonancu zahvaljujući velikom razumijevanju ministra Kujundžića, kao i zalaganjem HDZ-ovih saborskih zastupnika, a ne HNS-a i SDP-a koji su za to imali priliku ranijih godina kada je varaždinsko zdravstvo zaobilazila ovako vrijedna oprema", poručio je. Naglasio je kako je povećanje razine zdravstvene zaštite jedan od prioriteta u programu s kojim HDZ izlazi pred birače, izrazivši žaljenje što se HNS-ov župan, kako kaže, nije ranije izborio za ovakav uređaj, iako je to mogao napraviti kada su na vlasti bili SDP i HNS.

 S ministrom Kujundžićem nedavno je, tvrdi, razgovarao i o ulaganjima u varaždinsku Opću bolnicu. "Prema riječima ministra, trenutno su realna ulaganja od 70 milijuna kuna koja će stići preko EU fondova, dok su najave od 320 milijuna kuna, koje je nedavno iznio Štromar, izgleda samo još jedno neostvarivo predizborno obećanje", naveo je Runac. Ocijenio je kako su ulaganja u bolnicu zastala prije svega zbog inzistiranja aktualne županijske vlasti na modelu javno-privatnog partnerstva, umjesto da su sredstva tražena na temelju kvalitetnih projekata kroz EU fondove, "odnosno ranijih sporazuma koje je županijska vlast raskinula iz samo njoj znanih razloga".

Štromar: U naredne dvije godine županija će u zdravstvo uložiti 320 milijuna kuna

 Odmah nakon objave priopćenja iz HDZ-a, stigla je kratka reakcija župana Štromara kojom on ponovno potvrđuje svoje najave o ulaganjima od 320 milijuna kuna.

 "U naredne dvije godine u zdravstvo Varaždinske županije uložit će se 320 milijuna kuna. Ukoliko je HDZ-ov kandidat za župana Alen Runac posjetio ministra zdravstva Milana Kujundžića kako bi ga nagovorio da stopira projekte, nadam se da u tome neće uspjeti. Isto tako vjerujem da je ministru Kujundžiću dobrobit pacijenata ispred politikanstva", izjavio je Štromar.

(Hina) xskal ytr

An unhandled error has occurred. Reload 🗙