FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Živi zid predstavio kandidate za zagrebačku županicu te gradonačelnike Zaprešića i Vrbovca

Autor: Davor Marković

ZAGREB, 20. travnja 2017. (Hina) -  Predsjednik Živog zida Ivan Vilibor Sinčić predstavio je u četvrtak stranačku kandidatkinju za županicu Zagrebačke županije Kseniju Krajnović, kandidata za gradonačelnika Zaprešića Vjerana Skurjeni te kandidata za gradonačelnika grada Vrbovca Stipu Magića.

 Sinčić je tom prilikom izjavio kako obilazi cijelu zemlju i gdje god dođe, naiđe na isti model upravljanja - neofeudalni model u kojem je važnije tko je čiji, nego tko je kakav. "Mi se protiv takvog sustava žestoko borimo i nudimo našim stanovnicima, napokon, mogućnost za koga mogu glasovati. Također se trudimo razbiti strah u ljudima od suočenja s lokalnim moćnicima i pokušavamo ohrabriti ljude da se kandidiraju i aktivno utječu na stanje oko sebe. Za sada nam ide izvrsno, predstavili smo kandidate za skoro sve županije i još jednom pozivam sve ljude da nam se priključe", rekao je Sinčić. 

 Ksenija Krajnović je istaknula kako će kao županica svoj rad usmjeriti na probleme čije rješavanje ona osobno i njezina stranka smatraju ključnima za poboljšanje života građana. "Ne želimo dopustiti da ljudi u županiji, a i u cijeloj Hrvatskoj osiromašuju i propadaju zbog lošeg Ovršnog zakona i deložacija, koje su mnoge naše sugrađane pretvorile u beskućnike i uzrokovale ogromne nepravde u društvu", naglasila je.

 Dodala je kako se protivi i nepotizmu, osobito pri zapošljavanju u javnim ustanovama, korupciji na svim razinama koja potkopava i urušava temelje našeg društva. "Protiv sam kamatarenja i neograničene moći banaka, koja dovodi do sve većih podjela u društvu na bogate i siromašne. Upravo stoga, gledajući zdravim očima i s čvrstim stavom da je politika samo servis građanima, ponudit ću promjene koje će svim stanovnicima Zagrebačke županije donijeti boljitak", poručila je Krajnović, jedina žena kandidatkinja za županicu Zagrebačke županije. 

 Vjeran Skurjeni i Stipe Magić smatraju kako su postojeće strukture HDZ-a u njihovim sredinama paralizirale demokratske procese i razvitak gradova, te su obećali da će se kroz rad u gradskim vijećima zalagati za transparentnost i javno prikazivanje načina upravljanja financijama, te pozivanje građana na aktivno sudjelovanje u donošenju odluka koje se tiču lokalnih sredina.

(Hina) pp/xdm ytr

An unhandled error has occurred. Reload 🗙