FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Mađarska pokrenula protueuropsku kampanju

Autor: Maša Taušan

BUDIMPEŠTA, 1. travnja 2017. (Hina/AFP) - Mađarska je u subotu pokrenula protueuropsku kampanju tražeći od građana mišljenje o tome kako se suprotstaviti politikama iz Bruxellesa koje, po vladi, prijete neovisnosti zemlje.

Upitnik pod naslovom "Zaustavimo Bruxelles" poslan je u svako kućanstvo, objavio je visoki dužnosnik vlade pokrećući službeno kampanju.

"Velike odluke i borbe su pred nama, a Mađarska iz toga može izaći kao pobjednica samo ako ima potporu cijele zemlje", rekao je Bence Tuzson.

Upitnik sadrži šest pitanja a tiču se prije svega pitanja imigracije.

"Što bi trebala učiniti Mađarska, kada ju, unatoč nedavnoj seriji terorističkih napada u Europi, Bruxelles želi natjerati da pusti da migranti ilegalno ulaze", jedno je od pitanja. Nude se dva odgovora: "omogućiti migrantima da se slobodno kreću po zemlji" ili "zadržati ih pod nadzorom dok se čeka da vlasti donesu odluku o njihovom slučaju".

Vlada premijera Viktora Orbana nedavno je dala nalog da se migranti sustavno stavljaju u kampove uz mađarsko-srbijansku granicu. Zakon je stupio na snagu u utorak.

Jedno od pitanja odnosi se i na međunarodne nevladine organizacije koje, po vladi, podupiru ilegalnu imigraciju ili se miješaju u unutarnja pitanja zemlje.

Već mjesecima, mađarska vlada radi pritisak na nevladine organizacije, posebno one koje financira milijarder mađarskog podrijetla George Soros.

 

(Hina) xmaš yps

An unhandled error has occurred. Reload 🗙