FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

IZBORI 2016. Biondić: Prekinuti s partitokracijom u Hrvatskoj

Autor: Dean Silić

RIJEKA, 7. rujna 2016. (Hina) - Nezavisni kandidat na listi koalicije Pomak (HSP, HČSP, ABH, OS) za VIII. izbornu jedinicu MIle Biondić na predizbornom skupu u Rijeci u srijedu je izrazio želju da se "prekine s partitokracijom u Hrvatskoj" i da ta koalicija, kao "nacionalno osviještena desnica" bude nužan činitelj za sastavljanje vlade. 

 Biondić je iznio niz zahtjeva s kojima Pomak izlazi na izbore u toj  izbornoj jedinici, a među njima je povrat preplaćenih novaca građanima za previsoke račune za grijanje Energa. Rijeka se treba razvijati kao jaki centar zdravstvenog turizma, naveo je, Na nacionalnoj razini Pomak predlaže odobravanje svim bračnim parovima mlađim od 35 godina beskamatnog kredita za stambeno zbrinjavanje, ukidanje ovršnog zakona, omogućavanje svim majkama troje i više djece dobijanje mjesečne naknade u visini jedne i pol prosječne plaće, rekao je Biondić.

 Priljev migranata u Hrvatsku treba spriječiti postavljanjem ograda te angažiranjem svih raspoloživih snaga vojske i policije na državnim granicama, a ako je potrebno podignuti i pričuvne sastave oružanih snaga.

  Po njemu, iz Ustava treba ukloniti odredbu o nastanku Hrvatske na temeljima antifašizma jer je Hrvatska nastala u Domovinskom ratu, rekao je. Tunel Učka bi, nakon isteka ugovora o koncesiji sljedeće godine, trebalo dati na upravljanje hrvatskim braniteljima uz uvjete koje ima sadašnji koncesionar, odnosno da se ne naplaćuje PDV, a nekretnine bivše JNA, koje je preuzela Hrvatska vojska,  treba dati na upravljanje Ministarstvu branitelja, a o njima bi se brinuli branitelji, rekao  je.

  Biondić je za ukidanje dvostrukog prava glasa,  jer, kako je rekao, time manjine dobivaju neproporcionalna prava, zatražio je ukidanje saborskih mirovina i plaća te zabranu javnog korištenja imena Tito, ocijenivši da je on bio "jedan od 10 najvećih krvnika svojega naroda".

  Mile Biondić je pozvao da se glasuje za ovu listu kako "Rijeka ne bude grad u Hrvatskoj nego hrvatska Rijeka".

(Hina) xdsil yvkn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙