FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

OI Rio: Mossely za 24. rođendan postala olimpijska pobjednica

Autor: Zvonimir Matić

RIO DE JANEIRO, 19. kolovoza 2016. (Hina) - Francuskinja Estelle Mossely proslavila je svoj 24. rođendan osvajanjem naslova olimpijske pobjednice u boksu u lakoj kategoriji do 60 kilograma, ona je u finalu podijeljenom odlukom sudaca svladala Kineskinju Yin Junhuu.

Brončane medalje osvojile su Finkinja Mira Potkonen i Ruskinja Anastazija Beljakova.   

Mossely je u petak ustvari imala trostruki razlog za slavlje, jer je tijekom večeri i njezin zaručnik Tony Yoka izborio plasman u finale olimpijskog turnira u superteškoj kategoriji svladavši u polufinalu također podijeljenom odlukom sudaca hrvatskog predstavnika Filipa Hrgovića.

Yoka, inače svjetski prvak u superteškoj kategoriji, u nedjelju će se za zlato boriti s Britancem Josephom Joyceom, koji je u drugom polufinalu jednoglasnom odlukom sudaca svladao Kazahstanca Ivana Dička. Yoka i Joyce borili su se i lani na SP u Astani, tada su se susreli u polufinalu, a slavio je Yoka. Dičko je u Astani osvojio srebro, dok mu je ovo druga olimpijska bronca, ponovio je rezultat iz Londona.

U finalu poluvelter kategorije do 64kg borit će se Kubanac s azerbajdžanskim državljanstvom Collazo Sotomayor i Uzbekistanac Fazlidin Gaibnazarov. Sotomayor je u polufinalu jednoglasnom odlukom sudaca svladao Nijemca Artema Harutyunyana, dok je Gaibnazarov podijeljenom odlukom sudaca pobijedio Rusa Vitalija Dunajceva kojima su pripale bronce. 

Za zlato u muha kategoriji do 52kg borit će se Rus Miša Alojan i Uzbekistanac Šahobidin Zoirov, ni su u polufinalima jednoglasnim odlukama sudaca bili bolji od Kineza Hua Jianguana i Yoela Finola iz Venezuele.

 

(Hina) xzm yzm

An unhandled error has occurred. Reload 🗙