FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

OI Rio:  Tomasz Zielinski, drugi dizač utega koji je potjeran zbog dopinga

Autor: Sanja Sokol

RIO DE JANEIRO, 10. kolovoza 2016. (Hina/Reuters) -  Poljski dizač utega Tomasz Zielinski, brat olimpijskog pobjednika s OI u Londonu 2012. Adriana Zielinskog, postao je drugi dizač utega koji je poslan s Igara u Rio de Janieru kući zbog dopinga.

Europski prvak Zielinski, koji se trebao natjecati s bratom u kategoriji do 94 kg bio je pozitivan na steroid. Na dan otvaranja Olimpijskih igara Cipar je objavio da je poslao kući Antonisa Martasidisa, dizača utega u kategoriji do 85 kg, nakon što je na testiranju izvan natjecanja bio pozitivan na doping. 

"Želim se iskreno ispričati svim Poljacima na Olimpijskim igrama zbog sramote koja im je nanesena dok cijeli svijet gleda u njih", izjavio je Szymon Koecki, predsjednik Poljske dizačke federacije.

Koeckije osvojio srebrnu medalju u dizanju utega u Sydneyu 2000. i u Pekingu 2008. i očekuje se da mu se dodijeli zlatna medalja naknadno nakon što je olimpijski pobjednik Kazahstanac Ilya Ilyin bio pozitivan na doping u kasnijem testiranju., Koecki je pak propustio OI 2004. u Ateni zbog dvogodišnje suspenzije zbog dopinga.

Tomasz Zielinski je peti poljski dizač utega koji je bio pozitivan od 2012.

(Hina) xbis ybis

An unhandled error has occurred. Reload 🗙