FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

OI Rio: Papa pozvao sudionike na "dobru borbu"

Autor: Sanja Sokol

VATIKAN, 3. kolovoza 2016. (Hina/AFP) - Papa Franjo pozvao je u srijedu sudionike Olimpijskih igara u Rio de Janieru na "dobru borbu", ne misleći pritom na osvajanje medalja nego na solidarnost u ovom "surovom svijetu".  

"Želim da duh Olimpijskih igara može inspirirati sve, gledatelje i sudionike, da se dobro bore i da završe utrku zajedno, sa željom da kao nagradu dobiju ne medalje nego nešto dragocjenije: ostvarenje civilizacije u kojoj vlada solidarnost", kazao je Papa.

"Ovaj svijet je bolestan od surovosti, bolji, rata, mržnje i tuge", rekao je Papa Franjo.

"Svijetu treba solidarnost, tolerancija i pomirenje", istaknuo je obraćajući se hodočasnicima za vrijeme audijencije u Vatikanu. "Svi smo članovi jedne velike ljudske obitelji, neovinso o kulturnim razlikama, razlikama u boji kože ili vjeroispovjesti".

"A što se tiče Brazilaca koji sa svojom karakterističnom radošću i gostoljubivošću organiziraju svečanost sporta, želim da to bude prilika da se nadiđu treški trenuci u ekipnom radu u izgradnji pravednije i sigurnije zemlje koja bi nudila budućnost punu nade i radosti", dodao je. 

 

(Hina) xbis ybis

An unhandled error has occurred. Reload 🗙