FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Objavljeni javni pozivi za bespovratne turističke potpore

Autor: Davor Verković

ZAGREB, 12. svibnja 2016. (Hina) - Hrvatska turistička zajednica (HTZ) objavila je javne pozive za programe potpora putem kojih će dodijeliti bespovratna sredstva s ciljem unapređenja proizvoda, stvaranja prepoznatljivog imidža hrvatskog turizma te obogaćivanja ponude u pred i posezoni.

 Objavljeni su tako javni poziv za program "Potpore događanjima" u 2016. godini te za izbor potencijalnih kandidata za razvoj destinacijskih menadžment kompanija (DMK) te dodjelu potpora programima DMK u 2016. godini, a ti su javni pozivi otvoreni do 30. svibnja ove godine.  

 Objavljen je i program dodjele de minimis potpora (potpore male vrijednosti) za razvoj turističkog sektora u 2016. godini, kojim se uređuju uvjeti, kriteriji i način dodjele potpora male vrijednosti koje HTZ dodjeljuje poduzetnicima za sufinanciranje troškova predviđenih tim programom.

Upravo na temelju tog programa raspisana su dva već spomenuta javna poziva, a iz HTZ-a najavljuju da će uskoro biti raspisani i pozivi za projekte turističkih inicijativa i proizvoda na turistički nerazvijenim područjima.

U priopćenju HTZ-a se objašnjava se kako je predmet javnog poziva za "Potpore događanjima" dodjela bespovratna novca za događanja na teritoriju Hrvatske od međunarodnog, nacionalnog ili regionalnog značaja kao glavnog motiva dolaska turista u destinaciju. Radi se o manifestacijama koje doprinose unapređenju turističkog proizvoda pojedine destinacije te Hrvatske u cjelini, produljenju turističke sezone, povećanju turističkog prometa i jačanju snage brenda hrvatskog turizma.

Sredstva potpore, kako se navodi, odobravat će se za organizaciju i realizaciju događanja događanjima na turistički nerazvijenim PPS područjima, nacionalnim i regionalnim događanjima te za 'top' događanja.

Javni poziv za izbor potencijalnih kandidata za razvoj DMK te dodjelu potpora programima destinacijskih menadžment kompanija u ovoj godini usmjeren je stvaranju poticajnog okruženja za uspješni razvoj nove ponude složenih turističkih proizvoda za turističko tržište posebnih interesa, koji su preduvjet za poboljšanje konkurentske sposobnosti hrvatskog turizma i produženja sezone.  

Korisnicima ovih potpora bit će osigurana tehnička i savjetodavna podrška do kraja ove godine, napominju iz HTZ-a. 

 

 

(Hina) xdver ybn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙