FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Rovinj: nagrade pobjednicima Photodaysa

Autor: Daniele Sponza

ROVINJ, 7. svibnja 2016. (Hina) - Svečanom dodjelom nagrada pobjednicima godišnjeg natječaja i dodjelom Grand Prixa u subotu je navečer u Rovinju završen program najvećeg domaćeg festivala fotografije "Rovinj Photodaysa".

 Nagrade su dodijeljene u sedam službenih kategorija, a među pobjednicima je osam autora iz Hrvatske, četiri iz Srbije, po dvoje iz Slovenije, Italije i Rusije, te po jedan autor iz Španjolske i Litve. Njihovi radovi premijerno su predstavljeni u sklopu grupne izložbe svih finalista, koja je ujedno bila i središnji događaj ovogodišnje smotre.
 Ove godine glavni selektor Mindaugas Kavaliauskas Grand Prix festivala uručio je Slovencu Maticu Zormanu, pobjedniku u kategoriji "dokumentarna fotografija". Kako se čulo, osvajanje ove nagrade za njega znači novu samostalnu izložbu na festivalu Rovinj Photodays 2017. godine s pripadajućom pratećom publikacijom te nagradu supokrovitelja, tvrtke  Maistre koja se sastoji od petodnevnog boravka u Hotelu Lone u Rovinju. 

Po riječima direktora festivala Denisa Redića, ovaj putujući postav bit će prikazan i u drugim hrvatskim gradovima, poput Pule, Rijeke i Zagreba, ali i institucijama te festivalima diljem Europe. Tako se želi osnažiti suvremena fotografska scena u cijeloj regiji, a autorima se pruža kvalitetna platforma za prezentaciju umjetničkog rada široj javnosti te međunarodnoj fotografskoj zajednici.
 Festival je i ove godine okupio brojna imena iz društvenog i javnog života te velik broj fotografa i stručnjaka za fotografiju iz cijeloga svijeta.

Sljedeći natječaj bit će raspisan u prosincu ove godine.

   

 

 

(Hina) xdspo ymć

An unhandled error has occurred. Reload 🗙