FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Festival svjetlosti "Visualia" i ove godine u Puli

Autor: Daniele Sponza

PULA, 2. svibnja 2016. (Hina) - Festival svjetlosti "Visualia", u organizaciji udruge Sonitus, održat će se od  12. do 14. svibnja u Puli gdje će na čak 12 lokacija ponuditi  bogat i inovativni program.

 

"Ovaj festival je najbolji primjer da Pula zna i može, da imamo inovativne kreativne ljude koji mogu realizirati nešto veliko. Imamo sunce i more, imamo bogatu povijest, a Visualia nam je dodatna atrakcija, kvalitetan iskorak kako brendirati našu destinaciju", rekao je pulski gradonačelnik Boris Miletić na konferenciji za novinare održanoj u ponedjeljak u Puli. 

Miletić dodaje i da ga osobno veseli što je to "pulska i istarska priča" te je izrazio uvjerenje "da će u njoj posjetitelji uživati još više nego prošlih uspješnih godina". Lani je "Visualia" nove tehnolgije prikazala više od 15 tisuća posjetitelja.

Ove će godine, na atraktivan i neuobičajen način, pružiti zanimljive sadržaje u samome središtu Pule i to na Giardinima, Portarati, De Villeovom usponu, Danteovom trgu, Svetim Srcima, Forumu, Ulici Sergijevaca i Kandlerovoj ulici, parkovima Grada Graza i kralja Krešimira, na rivi te u Titovom parku.

Na festivalu će sudjelovati i inozemni umjetnici te 'domaće snage' iz udruge Sonitus koji će prirediti jedinstvene svjetlosne instalacije, izvijestila je direktorica pulske turističke zajednice Sanja Cinkopan Korotaj te dodala da Visualia svake godine raste i ima bogatiji program.

Ove će godine posjetitelji moći vidjeti više od 20 svjetlosnih instalacija."Posebnost ovogodišnjeg festivala bit će izložba 'Storywood' u Svetim srcima čiji su autori Puljanin i Labinjan Vibor Juhas i Manuel Šumberac, svojevrsna interaktivna bajka koja će svjetlosnim efektima transformirat prostor u Čudesnu šumu. Ta će izložba i otvoriti ovogodišnji festival", rekao je direktor festivala Visualia Marko Bolković.

Posebna atrakcija ponovno će biti 'svjetleći divovi' odnosno osvijetljene dizalice Uljanika koje će "plesati" uz muziku uživo, pulskih glazbenika s Muzičke akademije.

Također, u povodu 160. rođendana Uljanika, nadomak Riječkog gata, vodeni video-zido "ispričat" će priču o pulskom brodogradilištu.

Visualia je promovirana u Rijeci, Zagrebu, Ljubljani i Trstu.

(Hina) xdspo ybdj

An unhandled error has occurred. Reload 🗙