FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Otvoren informativno-prezentacijski centar riječke kandidature za EPK 2020.

Autor: Dean Silić
RIJEKA, 10. ožujka 2016. (Hina) - Galerija "Mali salon" u središtu Rijeke u četvrtak je postala privremeni informativno-prezentacijski centar riječke kandidature za Europsku prijestolnicu kulture 2020.
 Ravnatelj Muzeja moderne i suvremene umjetnosti u Rijeci Slaven Tolj rekao je da je postav informativno-prezentacijskog centra proistekao iz kandidacijske knjige koju je Rijeka predala povjerenstvu za izbor grada prijestolnice kulture. Plan riječke kandidature sadržan u toj knjizi jest kako napraviti bolji grad. Bez obzira na to dobili titulu prijestolnice kulture ili ne, zajedničkom inicijativom i voljom možemo napraviti bolji grad, rekao je Tolj.
 Interaktivni postav izložbe osmislili su arhitekti Idis Turato i Ida Križaj-Leko kako bi što bolje i kreativnije vizualizirali cijeli proces kandidature. Ida Križaj-Leko rekla je da su građanima željeli na zanimljiv način predstaviti sadržaj kandidature kako bi mogli dolaziti u "Mali salon" i osjetiti pripadnost postupku kandidature. Tu će se održavati radionice i prezentacije do kraja ožujka, do kad će izložba biti otvorena.
  Opisujući postav u izložbenom prostoru, Ida Križaj-Leko je rekla da je u prvoj prostoriji narativno-informativni dio kandidature Rijeke, u drugoj sedam glavnih programskih smjerova, a u trećoj, odvojenoj, emocije i energija uložena u projekt oslikana videomaterijalom.
 Rijeka se kandidira pod sloganom "Luka različitosti", a projekt se temelji na tri tematska područja koja oslikavaju taj grad - vodi, radu i različitosti.  
 Rezultati natječaja za Europsku prijestolnicu kulture očekuju se 24. ožujka, a osim Rijeke, hrvatski su kandidati Pula, Osijek i Dubrovnik. 
 

(Hina) xdsil yvkn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙