FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Info-točke o kandidaturi Osijeka za Europsku prijestolnicu kulture

Autor: Igor Vučković
OSIJEK, 2. ožujka 2016. (Hina) - U sklopu kandidature Osijeka za naslov Europske prijestolnice kulture 2020. godine (EPK) na osječkom gradskom području bit će otvoreno nekoliko info-točaka, na kojima će se Osječane informirati o sadržaju i ciljevima kandidature, a prva info točka otvorena je u srijedu, na središnjem gradskom Trgu Ante Starčevića.
 Osječki dogradonačelnik Vladimir Ham kazao je da se preko info-točaka građane želi upoznati što je naslov EPK, zašto se Osijek uključio u taj projekt i što on može donijeti gradu, a ujedno i obilježiti mjesta brojnih promotivnih i kulturnih zbivanja, koja će se događati ne samo idućih tjedana, već i ako Osijek bude izabran za Europsku prijestolnicu kulture 2020. godine.
 Želimo da ljudi steknu dojam kako bi to trebalo izgledati 2020. godine, rekao je Ham.
 Podsjetio je da 17. ožujka dio Povjerenstva koje donosi odluku, dolazi u Osijek, kako bi se uvjerili u točnost podataka iznesenih u prijavnoj knjizi za kandidaturu, a 23. ožujka desetočlani tim Osijeka će u Zagrebu još jednom predstaviti kandidaturu pred Povjerenstvom u punom sastavu od 12 članova.
 Odluku o tome koji će hrvatski grad biti europska prijestolnica kulture 2020. godine povjerenstvo će objaviti krajem ožujka.
 Finalisti hrvatskog natjecanja za naslov Europske prijestolnice kulture 2020. su Osijek, Dubrovnik, Rijeka i Pula. 


(Hina) ivuc ysp

An unhandled error has occurred. Reload 🗙