FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Treći Bug Future Show o futurizmu, digitalizaciji i zabavi

Autor: Tatjana Miščančuk

ZAGREB, 28. siječnja 2016. (Hina) - Više od 1.500 ljubitelja tehnologije, mobilnih i drugih uređaja posjetilo je u četvrtak u zagrebačkom kinu Europa najveće tehnološko okupljanje ICT zajednice u Hrvatskoj, treći Bug Future Show.


 Bug Future Show (BFS) kao cjelodnevno događanje s puno zabavnih te vizualno-scenskih događanja, u organizaciji informatičkog magazina Bug, okupio je i nekoliko vrhunskih predavača koji su posjetiteljima govorili o novim tehnološkim trendovima i futurizmu pod zajedničkim motom "A New Time Zone" virtualno odvodeći publiku u budućnost, ali i neke druge krajeve i mentalitete svijeta.

 Među njima je bio i Shawn G. DuBravac, jedan od čelnih ljudi svjetskog sajma elektronike CES iz Las Vegasa, koji je iznio predviđanja da će se sada već veliki trend digitalizacije i 'big data' još dodatno povećati u budućnosti.

 "Ključne tehnologije i digitalizacija u današnjem vremenu sve više 'konvergiraju' s padom cijena hardvera i većim mogućnostima koje nudi, dok se u ne tako dalekoj budućnosti može očekivati totalna sveprisutnost digitalizacije, jeftini hardver, veća povezivost internet stvari i objekata, te tzv. senzorizacija tehnologije", kazao je DuBravac.

 Predavač je bio i poduzetnik Goranko Fižulić koji je govorio o ekonomiji dijeljenja u eko sustavu 3D printanja, dok je matematičar Toni Milun dokazima potkrijepio kako će digitalizacija svega oko nas utjecati na znanje, njegovo širenje i primjenu.

 Na otvorenju BFS-a sudjelovala je i veleposlanica SAD-a u Hrvatskoj Juliet Valls Noyes, koja je iskazala podršku organizatorima, a sve se održavalo u dvije dupkom pune dvorane kina Europa.

 "Oduševljena lica brojnih posjetitelja i ispunjene dvorane već treću godinu za redom pokazatelj su da radimo fantastičan tech show, za što su nam glavna pokretačka snaga bili i Bugovi čitatelji", poručio je glavni urednik Buga Miroslav Rosandić, dok je izvršni urednik Buga i direktor programa BFS-a Dragan Petric zahvalio svima u organizaciji jer su stvorili "inteligentan i zabavan show koji donosi viziju budućnosti".

 U programu BFS-a posjetitelji su mogli pratiti i sučeljavanje predstavnika tri globalna konukurenta Samsunga, HTC-a i Microsofta, a bili su tu i predstavnici domaćih uspješnih startupova i crowfunding kampanja, popularni Newsbarovci, internet bloger Dite Ćaćino i druga poznata lica, a sve završava maratonskom projekcijom svih deset epizoda druge sezone HBO-ove serije Silicijska dolina.

 Tehnološki partner BFS-a i ove je godine bio Hrvatski telekom (HT) te brojni sponzori.


(Hina) xtam ybn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙