FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Od osmero zastupnika manjina šestorica već sjedila u saboru

Autor: Dragana Tičinović
ZAGREB, 9. studenoga 2015. (Hina) - Prema nepotpunim rezultatima za 12. izbornu jedinicu u kojoj svoje zastupnike biraju pripadnici nacionalnih manjina, najviše glasova srpske nacionalne manjine dobio je predsjednik SDSS-a Milorad Pupovac (76,33 posto), Mile Horvat iz Naše stranke (59,92) i Mirko Rašković iz SDSS-a (54,66).
Mađarsku nacionalnu manjinu u Hrvatskom saboru zastupat će Šandor Juhas (53,12 posto), dok je za zastupnika talijanske nacionalne manjine izabran Furio Radin (65,38 posto).

Najviše glasova češke i slovačke nacionalne manjine dobio je Vladimir Bilek (83,51 posto).

Veljko Kajtazi (41,77 posto) bit će saborski zastupnik pripadnika austrijske, bugarske, njemačke, poljske, romske, rumunjske, rusinske, ruske, turske, ukrajinske, vlaške i židovske nacionalnu manjinu.

Prema privremenim i nepotpunim rezultatima albansku, bošnjačku, crnogorsku, slovensku i makedonsku manjinu predstavljat će Ermina Lekaj Prljaskaj (25,68 posto).

Od osmero izabranih zastupnika manjina, njih šestorica su već obnašali tu dužnost, a u saborske klupe po prvi put će sjesti Ermina Lekaj Prljaskaj i Mirko Rašković. 

Riječ je o nepotpunim podacima, no razlike u glasovima su takve da je teško očekivati da će doći do promjene u izboru manjinskih zastupnika.

(Hina) xdtic yso

An unhandled error has occurred. Reload 🗙