FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

IZBORI 2015. Milanović prošetao proširenom šetnicom splitske Zapadne obale

Autor: Žaklina Jurić
SPLIT, 30. listopada 2015. (Hina) - Proširena šetnica splitske Zapadne obale od nekadašnjeg hotela "Ambasador" do Matejuške u petak je i službeno otvorena, a njome se nakon posjeta gradskoj udruzi koja skrbi o beskućnicima MoSt, te šetnjom po Rivi, prošetao i predsjednik SDP-a premijer Zoran Milanović prije predizbornog skupa SDP-ove koalicije "Hrvatska raste".

 Milanovića je u udruzi MoStu razgovarao s predsjednicom udruge Đordanom Barbarić i suradnicima, a u šetnji Rivom građane koji su mu prišli darivao je crvenim ružama. Na dnu Marmontove ulice predsjednika SDP-a su dočekali stranački kolege  Boris Lalovac i Branko Grčić.

 Nakon šetnje po novoj šetnici Zapadne obale splitski gradonačelnik Ivo Baldasar novinare je podsjetio kako je prvi dio Zapadne obale izgrađen u mandatu bivšeg gradonačelnika Željka Keruma. Dodao je da se nada kako će to biti sastavni dio šetnice koju nema niti jedan drugi grad na svijetu. 

 Otvoreni dio šetnice u dužini od 120 metara ima 3000 kvadrata, a za izgradnju koja je trajala nešto više od osam mjeseci grad Split je izdvojio 13,5 milijuna kuna s PDV-om.

 Prigodom izgradnje šetnice izgrađen je novi obalni zid dužine 112 metara, s dubinom od tri metra. 

 U sklopu radova su se izveli elektroinstalaterski, radovi na vodovodnoj i kanalizacijskoj mreži, te krajobrazu. Projekt tog dijela šetnice napravio je arhitekt Nenad Mikulandra i njime je osiguran pješački prolaz širok tri metra kao i produžetak obalnog dijela prema jugu. Sve je popločano kamenom debelim deset centimetara, postavljena je javna rasvjeta, a izvođači poslova je bila splitska tvrtka Pomgrad.

(Hina) xzjur ysp

An unhandled error has occurred. Reload 🗙