FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

IZBORI 2015. U izbornim povjerenstvima 3.402 člana

Autor: Marija Udiljak
ZAGREB, 7. listopada 2015. (Hina) – O zakonitoj provedbi parlamentarnih izbora brinut će ukupno 3.402 člana stalnih sastava izbornih povjerenstava u općinama, gradovima i jedanest izbornih jedinica.

Državno izborno povjerenstvo (DIP) imenovalo je stalne sastave povjerenstava jedanaest izbornih jednica (I.-X., te XII., manjinske), a ta će povjerenstva imenovati 556 općinskih i gradskih izbornih povjerenstva.
Za XI. jedinicu u kojoj bira 'dijaspora' odnosno hrvatski državljani bez prebivališta u Hrvatskoj, povjerenstvo se ne imenuje, taj posao obavlja DIP.
Izborna povjerenstava imaju po šest članova: predsjednika i dva člana te njihove zamjenike, dakle na razini općina i gradova u stalnim je sastavima 3.336 ljudi. Kad se tome doda i 66 članova povjerenstava u 11 izbornih jedinica dolazi se do brojke od 3.402 člana.
Povjerenstva izbornih jednica brinu za zakonitu provedbu izbora na svom području, imenuju niža, dakle gradska i općinska povjerenstva, biračke odbore, određuju biračka mjesta, odrađuju sve tehničke poslove za izbore, prikupljaju i zbrajaju rezultate glasovanja i dostavljaju ih DIP-u.

(Hina) xum ymć

An unhandled error has occurred. Reload 🗙