FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

IZBORI 2015. Otočni sabor poručio kandidatima - prezentirajte programe za budućnost otoka

Autor: Andrina Luić
ZADAR, 22. listopada 2015. (Hina) - Vijeće Otočnog sabora, udruge za razvitak hrvatskih otoka, uputilo je u četvrtak otvoreno pismo svim političkim strankama i nezavisnim listama koje sudjeluju na predstojećim parlamentarnim izborima, u kojem ih pozivaju da prezentiraju svoje programe za razvoj i budućnost hrvatskih otoka.
 Hrvatski su otoci prirodno bogatstvo koje, prema članku 52. Ustava RH, zajedno sa svojim nekretninama koje su od osobitoga nacionalnoga, povijesnoga, gospodarskoga i ekološkog značenja, predstavljaju posebni interes države i imaju njenu osobitu zaštitu. Stoga tražimo od svih stranaka i nezavisnih lista da javnosti, a posebno otočanima, prezentiraju svoje programe za daljnji razvoj i budućnost otoka, ističe se u pismu Vijeća Otočnog sabora.
 Ako se stalno govori da su naši otoci veliki gospodarski, a posebno turistički potencijal, onda otočani moraju znati što ih čeka u sljedeće četiri godine od nove buduće vlasti. Zanima nas kako se misli zaustaviti depopulacija, kojim mjerama se misli zadržati mlade na otocima i ujednačiti načina života na otoku s načinom života na kopnu, dodaje se.
  Vijeće Otočnog sabora  navodi da na otocima živi oko 130.000 tisuća hrvatskih građana i to je malo biračko tijelo, raspoređeno u tri izborne jedinice, ali, kako ističe,  bez obzira na to, otočani trebaju znati što o njihovu statusu misle svi sudionici parlamentarnih izbora i moguća buduća hrvatska vlada.

(Hina) xalui ysp

An unhandled error has occurred. Reload 🗙