FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Volonterska akcija „72 sata bez kompromisa“ u Splitu, Zagrebu i Dubrovniku

Autor: Pejo Gašparević
SPLIT, 16. listopada 2015. (Hina) - U volonterskoj akciji „72 sata bez kompromisa“, koja promiče humanost, solidarnost, zajedništvo i kreativnost, ovog će vikenda u Splitu, Zagrebu i Dubrovniku sudjelovati 1500 volontera u više od 130 događaja, najavio je u petak na konferenciji za novinare koordinator te akcije za splitsko područje Pero Mihaljević.

Akcija u organizaciji Studentskoga katoličkog centra (SKAC) u Splitu službeno je počela u tom gradu u četvrtak u 18 sati, a istodobno će se održati i u Zagrebu i Dubrovniku, što je prvi put da se u Hrvatskoj održava na nacionalnoj razini.
Volonterski projekt „72 sata bez kompromisa“ ima međunarodno obilježje, pokrenut je prije desetak godina u Njemačkoj, a Hrvatska je deseta zemlja koja se uključila u njegove aktivnosti, rečeno je na konferenciji za novinare.
"Projekt '72 sata bez kompromisa' znači kako želimo da se mladi beskompromisno odluče za nešto dobro“, istaknuo je Mihaljević i najavio da će u njemu sudjelovati više od 400 volontera, među kojima i sportašica Blanka Vlašić.
„Predviđeno je da u Splitu imamo 50-ak akcija. Primjerice, organizirat ćemo na Rivi za građane mjerenje šećera u krvi i tlaka, odvest ćemo djecu s Downovim sindromom u posjet Hrvatskom arheološkom muzeju, u staračkim domovima animirat ćemo starije i organizirati s njima druženje i pjevanje, a u dječjim vrtićima animirat ćemo djecu i bojiti zidove. U suradnji s Caritasom prikupljat ćemo higijenske potrepštine i hranu za siromašne obitelji, organizirat ćemo šišanje beskućnika te kuhinjsku radionicu za njih, a organizirat ćemo i ekološku akciju čišćenja Park-šume Marjana i slično“, rekao je Mihaljević. 

Ravnateljica Studentskog centra u Splitu Gordana Raos istaknula je kako joj je iznimno drago što se projektom „72 sata bez kompromisa“ promiču katoličke vrijednosti, ali izvan Crkve.

Pročelnik Upravnog odjela za društvene djelatnosti Splitsko-dalmatinske županije Tomislav Đonlić rekao je kako je akcija „72 sata bez kompromisa“ iznimno važna jer je volonterstvo kao oblik društvenog angažmana u Hrvatskoj "na niskim granama" . "I zato je projekt '72 sata bez kompromisa' hvale vrijedan jer se njime unaprjeđuje volonterstvo i pomaže onima kojima je to potrebno“, poručio je Đonlić.


(Hina) xpgas ymć

An unhandled error has occurred. Reload 🗙