FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

„Pokretom protiv Parkinsona“ u Maksimiru

Autor: Jasna Nahtigal
ZAGREB, 3. listopada 2015. (Hina) - Unatoč kiši,  u zagrebačkom parku Maksimiru održana je u subotu akcija „Pokretom protiv Parkinsona“ čiji su sudionici zajedničkom šetnjom dali potporu oboljelima od Parkinsonove bolesti i Parkinson plus sindroma. 

Cilj ove akcije je bio podizanje svijesti i bolje informiranje javnosti o Parkinsonovoj bolesti te vitalne i protektivne važnosti fizičkih aktivnosti kod oboljelih. Budući da od ove teške i progresivne bolesti obolijeva sve veći broj naših građana, neobično je važno ukazati na važnost provođenja fizikalne terapije te upoznati cjelokupnu javnost s ovim brzorastućim problemima i za obitelji i za zdravstveni sustav.


Namjera nam je potaknuti i mjerodavne u zdravstvu da fizikalnu terapiju za Parkinsonove bolesnike uključe u redovito propisivanu terapiju na teret HZZO-a“, izjavila je prim.dr.sc. Vladimira Vuletić, predsjednica udruge „Parkinson i mi“, navodi se u priopćenju te udruge.


U okviru programa te manifestacije, održane pod pokroviteljstvom Ministarstva zdravlja i Grada Zagreba, pokazane su vježbe koje se preporučaju za oboljele, dijelili su se građanima informativni letci, održan je kulturni i donatorski program.


(Hina) pp

An unhandled error has occurred. Reload 🗙