FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

IZBORI 2015. - SDP: Najveći uspjeh – pad stope nezaposlenosti

Autor: Maja Sajler Garmaz
OSIJEK, 16. listopada 2015. (Hina) – Saborski zastupnici SDP-a Domagoj Hajduković, Damir Tomić i Hrvoje Nekić u petak su na konferenciji za novinare u Osijeku podsjetili na projekte koje je Vlada provela u posljednje četiri godine, a kao najvažnije izdvojili su pad stope nezaposlenosti na 15 posto istaknuvši da je to najniža stopa u posljednjih šest godina.

 „Ako nam birači na predstojećim izborima daju povjerenje, nastavit ćemo s potporama za zapošljavanje, što nam je apsolutni prioritet. Uložit ćemo više od tri milijarde kuna iz EU fondova za zapošljavanje i očuvanje radnih mjesta“, istaknuo je Hajdoković. 

 Najavio je kako namjeravaju, ako dobiju potporu birača, već početkom 2016. godine pokrenuti program ulaganja iz EU fondova vrijedan oko 1,2 milijarde kuna, namijenjen razvoju manjih gradova, isključivo na slabije razvijenim i ratom pogođenim područjima, kao što su Vukovar, Beli Manastir, Petrinja, Benkovac i Knin.  

 Damir Tomić podsjetio je kako je Vlada Zorana Milanovića, smanjenjem ili ukidanjem 58 parafiskalnih nameta rasteretila poduzetnike različitih davanja u visini od 450 milijuna kuna godišnje, a da su u 2015. godini izmijenjeni propisi kojima su dodatno smanjeni parafiskalni nameti u visini od 330 milijuna kuna godišnje. „I u novom mandatu bismo radili na daljem smanjenje nameta, za dodatnih 300 milijuna kuna, čime bi ukupan iznos smanjenja dosegao milijardu kuna“, kazao je Tomić. 

 Dodao je kako će se u idućem mandatu, ako dobiju potporu birača, posvetiti povećanju poljoprivredne proizvodnje i će ići na smanjenje stope PDV-a za košaricu izabranih poljoprivrednih i prehrambenih proizvoda, uključujući morsku i riječnu ribu, sa 25 na 13 posto. 

„Dolaskom na vlast, prije četiri godine, zatekli smo kaos, nered. Mnogo toga trebalo je dovesti u red kako bi Hrvatska mogla napredovati. Nakon mandata ove Vlade možemo biti ponosni i možemo s punim pravom reći da je Hrvatska uređena, stabilna i sigurna država“, istaknuo je Hrvoje Nekić.
Rekao je kako je prošla Vlada ostavila 45 milijardi kuna tereta nelikvidnosti, te naglasio kako nelikvidnost danas iznosi oko 27 milijardi kuna.
„Cilj nam je u sljedeće četiri godine dovesti Hrvatsku među prvih 40 zemalja na svijetu prema lakoći poslovanja. Cilj nam je nastaviti proces fiskalne konsolidacije, smanjiti deficit i zaustaviti rast javnog duga, prije svega na temeljima započetog gospodarskog rasta i rasta proračunskih prihoda“, poručio je Nekić ustvrdivši  kako su odgovorno upravljali novcem poreznih obveznika, za razliku od "bivše Vlade koja je te novce nosila u crnim torbama i držala ih u crnim fondovima".

(Hina) xmsaj ymć

An unhandled error has occurred. Reload 🗙