FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Koprivnička bolnica postala "Bolnica prijatelj djece"

Autor: Ivica Barać

KOPRIVNICA, 5. listopada (Hina) - Koprivnička Opća bolnica dr. Tomislava Bardeka od ponedjeljka nosi naziv "Bolnica prijatelj djece", o čemu je potvrdu je primila predstojnica Odjela pedijatrije Maja Toth-Mršić, koja je izjavila kako je bolnica humanizirala dječji odjel tako da tijekom liječenja djece roditelji uz njih na odjelu mogu biti 24 sata. 

 

Koprivnička bolnica pridružila se akciji pod nazivom "Za osmijeh djeteta u bolnici", koja traje od 1999. godine i čiji su kriteriji  nakon dugo vremena ispunjeni ponajprije zahvaljujući angažmanu lokalne zajednice, rekla je Maja Toth-Mršić.
 "Uspjeli smo humanizirati dječji odjel i ostvariti ideju otvorene bolnice za djecu", istaknula je, dodajući kako to znači da tijekom boravka djece na odjelu roditelji uz njih mogu biti cijelo vrijeme, bez ograničenja 24 sata.
 Odjel pedijatrije ima 18 postelja i dva apartmana. Cijena boravka za roditelje je 200 kuna po danu, s tim da je boravak majke uz dojenče do šest mjeseci besplatan.

Potvrdu je u ime središnjega Kordinacijskog odbora akcije "Za osmijeh djeteta u bolnici" uručila dr. Dubravka Lipovac. Od kraja sljedeće godine djeca će se u koprivničkoj bolnici najvjerojatnije liječiti u novim odjelima čija bi gradnja trebala početi za mjesec dana. Gradnja novih odjela vrijedna je 19,8 milijuna kuna.

(Hina) xibar yvkn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙