FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Mađarska vlada i banke nadomak sporazumu o konverziji preostalih deviznih kredita

Autor: mpuk
BUDIMPEŠTA, 11. kolovoza 2015. (Hina/MTI) - Mađarska vlada i banke nadomak su sporazumu o konverziji preostalih deviznih kredita za kupnju vozila i potrošačkih kredita u kredite u forintama, objavila je udruga banaka.

Prema riječima čelnika udruge Leventea Kovacsa, konverzija je zajednički cilj banaka i vlade a preostaje još dogovor o tajmingu i tečaju.

Mađarska je ove godine već provela konverziju u domaću valutu deviznih hipotekarnih kredita temeljem prošlogodišnjeg sporazuma vlade i banaka.

"Konačno smo došli do točke na kojoj možemo regulirano konvertirati i preostale kredite za vozila i potrošačke kredite", kazao je Kovacs u ponedjeljak za mađarsku novinsku agenciju MTI.

"Uspješno smo zaključili razdoblje pregovora s ministarstvom nadležnim za konverziju i sa središnjom bankom", dodao je.

Prije tjedan dana ministar gospodarstva Mihalji Varga kazao je da će vlada razmotriti prijedlog pomoći vlasnicima deviznih kredita na sjednici krajem kolovoza.

Mađarski građani sklopili su s bankama više od 200 tisuća deviznih potrošačkih i kredita za kupovinu vozila ukupne vrijednosti 300 milijardi forinti (970 milijuna eura). Oko 30 tisuća tih zajmoprimaca ujedno su vlasnici hipotekarnih kredita, navodi agencija MTI.

(Hina) xmpv ygple

An unhandled error has occurred. Reload 🗙