FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

EI Baku - Možnik osvojio četvrto mjesto

Autor: dlug
BAKU, 20. lipnja 2015.(Hina) - Hrvatski gimnastičar Marijo Možnik osvojio je četvrto mjesto na preči naa Europskim igrama u Bakuu i nije uspio ponoviti uspjeh s nedavnog europskog prvenstva u Montpellieru gdje je pobijedio.

Možnik se u finalu zbog problema s ramenom odlučio na slabiju vježbu, no to nije bilo dovoljno za medalju. Na koncu je bio četvrti s ocjenom 14,900. Zlato je osvojio Nijemac Fabian Hambuechen (15,533) ispred Grka Vlasiosa Marasa (15,366) i Rusa Nikite Ignjateva (15,166).

"Osvojio sam 'drvenu medalju'. Ciljano sam nastupio sa slabijom vježbom nego na europskom prvenstvu za tri desetinke i taman je toliko nedostajalo do medalje. Ali zbog problema s ramenom forma je malo pala i nisam mogao ići svoju najjaču vježbu s kojom bi bio konkurentan. Znam sam da će biti teško," kazao je Možnik dodavši kako je sretan što je mogao nastupiti na prvim europskim igrana.

Ispred njega je sada kraći odmor, a potom slijede pripreme za svjetsko prvenstvo u Glasgowu u listopadu koje će biti i kvalifikacijsko za Olimpijske igre u Rio de Janeiru 2016. Možnika čeka težak zadatak jer u Rio vode samo prva tri mjesta.

"Nakon kraćeg odmora okrećem se pripremama za SP. Neće biti lako, jer samo osvajači medalja putuju u Brazil," rekao je Možnik dodavši kako će za SP pokušati pripremiti jaču vježbu.

"Ispred mene je dosta posla. Pokušat ću složiti jaču vježbu, jedan element koji je opasan, a nažalost ne mogu ga vježbati u Zagrebu jer za to nemam uvjete," kazao je na kraju.

(Hina) xdl yrš

An unhandled error has occurred. Reload 🗙