FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

EI Baku: Đurković osvojio četvrto mjesto

Autor: dlug
BAKU, 18. lipnja 2015.(Hina) - Hrvatski strijelac Bojan Đurković osvojio je četvrto mjesto u finalu discipline malokalibarska puška 50m ležeći na Europskim igrama u Bakuu.

"Nažalost, osvojio sam još jedno četvrto mjesto. Ponovio se Svjetski kup. Tako da nemam baš razloga za zadovoljstvo," kazao je Đurković koji je osvojio treću 'drvenu' medalju za Hrvatsku na EI u Bakuu, jer su četvrti bili i njegova kolegica Snježana Pejčić, te hrvač Nenad Žugaj.

Đurković je osvojio četvrto mjesto i na nedavnom natjecanju Svjetskog kupa u Fort Benningu ispustivši treće mjesto i normu za Rio de Janeiru za svega 0,01 krug. Ovoga puta razlika razlika je bila ipak nešto veća.

"Na sreću ovoga puta nije bila tako mala razlika, ali ipak,".

Đurković je u finale ušao s trećim rezultatom kvalifikacija sa 617.1 pogođenim krugom. Bolji od njega bili su tek Nijemac Henri Junghaenel (617,9), te Bjelorus Sergej Martinov (620,0).

"Uvjeti su bili iznimno teški jer je pucao snažan vjetar. To se vidi i po rezultatima koji su bili na razini hrvatskog prvenstva," dodao je.

U finalu je Đurković pao za jedno mjesto, a na vrh se probio Nijemac Junghaenel (208,5). Drugi je bio Talijan Marco de Nicolo (207,3), a treće mjesto je pripalo olimpijskom pobjedniku iz Londona, te brončani iz Atene i Sydneyja Bjelorusu Martinovu (186,3)

Osim za medalje strijelci su se borili i za kvote za Olimpijske igre u Rio de Janeiru, a ona je pripala pobjedniku Nijemcu Junghaenelu.

U kvalifikacijama je nastupio i Ivica Štritof koji je zauzeo 18. mjesto sa 613.6 krugova.

(Hina) xdl yad

An unhandled error has occurred. Reload 🗙