FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Na nekoliko lokacija u Hrvatskoj počinje snimanje francuskog filma "Jezero"

Autor: dger
ZAGREB, 17. lipnja 2015. (Hina) - Na nekoliko lokacija u Hrvatskoj u srijedu počinje snimanje francuskoga filma "Jezero", akcijskog trilera u režiji Stevena Qualea i produkciji kuće EuropaCorp Luca Bessona, izvijestio je Hrvatski audiovizualni centar (HAVC).

Snimanje će trajati do 24. srpnja, a iz HAVC-a ističu da je riječ o najambicioznijem projektu koji se ove godine snima u Hrvatskoj.

Film govori o mornaričkim komandosima koji pokušavaju riješiti davno zaboravljenu tajnu i pritom na dnu jezera otkrivaju sanduke u kojima su skrivene zlatne poluge. Film režira Steven Quale, dugogodišnji suradnik Jamesa Camerona na "Avataru", "Titaniku" i "Bezdanu", a glavne uloge igraju Sullivan Stapleton ("300: Uspon carstva"), Charlie Bewley ("Sumrak saga") i Diarmaid Murtagh. Jednu od uloga igra i JK Simmons, dobitnik Oscara za najbolju sporednu mušku ulogu u filmu "Ritam ludila".

"Budući da imamo dosta podvodnih scena, jedna od mogućnosti bila je da cijeli film snimimo na Malti, gdje postoje veliki bazeni i gdje smo mogli izgraditi set. Međutim, izabrali smo Hrvatsku jer je naš izvršni producent imao izvrsno iskustvo kad je lani u Dubrovniku snimao seriju 'Borgia'", rekao je producent filma Raphaël Benoliel naglasivši da je u filmskoj industriji povjerenje najvažnije.

"Uvijek se ovakve odluke donose na temelju prijašnjih iskustava, tako znate da je zemlja pouzdana", dodao je pohvalivši pritom "sjajne lokacije, filmske ekipe i mjere poticaja".

Uz sve to, objasnio je Benoliel, "dobili smo i dozvolu Hrvatske vojske i Vlade da koristimo njihove tenkove i vojna vozila, kao i dozvolu da na ulicama Zagreba snimimo neke akcijske scene".

Snimanje filma počelo je krajem travnja u Njemačkoj, a u Hrvatskoj se nastavlja u Zagrebu, Istri (u Grožnjanu i Humu), u Karlovcu i Ogulinu, na Lokvarskom jezeru u Gorskom kotaru te na jezeru Čiče blizu Velike Gorice. Hum će glumiti malo selo u Bosni u kojem se nalazi skriveno blago, jezero Lokve bit će jezero iz naslova filma, dok će Zagreb - točnije prostori Zagrebačkog velesajma - glumiti Sarajevo 1995. godine.

Dvije filmske ekipe radit će paralelno - jedna većinom u Zagrebu i Ogulinu, a druga u Istri i Karlovcu, a produkcija u Hrvatskoj planira potrošiti preko 50 milijuna kuna (gotovo 7 milijuna eura). Kroz filmske poticaje Hrvatskog audiovizualnog centra ostvarit će povrat od 20 posto priznatih lokalnih troškova.

Polovicu ekipe čine hrvatski filmski djelatnici (scenografi, snimatelji/koordinatori kamere, direktori filma 1. i 2. ekipe, vođe snimanja) poput Ive Hušnjaka, Mirka Pivčevića, Sanjina Krapineca i Zdravka Madžarevića, a neke od značajnijih uloga u filmu igrat će i hrvatski glumci Marko Cindrić i Denis Brižić. Za potrebe filma bit će angažirano više od tisuću statista, a servisnu produkciju u Hrvatskoj vodit će produkcijska kuća Pakt Media.

Nakon Hrvatske snimanje se nastavlja na Malti, a premijera filma planira se na ljeto 2016. godine.

(Hina) xpp ydgk

An unhandled error has occurred. Reload 🗙