FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

EI Baku - Lenard osvojila broncu

Autor: dlug
BAKU, 13. lipnja 2015.(Hina) - Hrvatska karatistica Ana Lenard osvojila je treće mjesto na Europskim igrama u Bakuu nakon što je u susretu za broncu u kategoriji do 61 kg pobijedila Slovenku Tjašu Ristić 6-0.

Ana se tako pridružila Jeleni Kovačević koja je sat vremena ranije osvojila srebro u kategoriji do 55 kg.Jelena i Ana tako su postale prve hrvatske osvajačice medalja na premijernim europskim igrama.

Nakon što je prošla skupinu kao drugoplasirana 24-godišnja Samoborka je polufinalu izgubila od aktualne europske prvakinje Francuskinje Lucie Ignace 0-1. Ignace je povela u četvrtoj sekundi borbe i nakon toga više nije bilo promjene rezultata. Francuskinja je bila bolja od Lenard i u finalu nedavnog EP-a u Istanbulu u ožujku ove godine, a tada je slavila s uvjerljivih 6-0.

Najbolja samoborska sportašica je do polufinala stigla nakon što je u skupini osvojila drugo mjesto iza Turkinje Merve Coban. Njihova međusobna borba je završila 0-0, a potom je Ana deklasirala Azerbajdžanku Faridu Abijevu (6-0). U posljednjoj borbi u skupini protiv Ruskinje Ingride Sučankove nije bilo pobjednice.

Danas su nastupile i Monika Berulec u kategoriji do 50 kg, te Danil Domdjoni (-67 kg) no nisu prošli skupinu. U nedjelju će nastupiti još dvije hrvatske karatistice. Aktualna europska prvakinja Maša Martinović (+68), te Vlatka Kiuk u katama.

(Hina) xdl yrš

An unhandled error has occurred. Reload 🗙