FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

EI Baku - Kovačević: Laska mi što sam osvojila prvu hrvatsku medalju

Autor: dlug
BAKU, 13. lipnja 2015.(Hina) - Hrvatska karatistica Jelena Kovačević osvojila je srebrnu medalju na Europskim igrama u Bakuu nakon što je u finalu kategorije do 55 kilograma izgubila od Francuskinje Emily Thouy 1-2.

Jelena je tako postala prva hrvatska osvajačica odličja na premijernim europskim igrama koje do 28. lipnja traju u glavnom gradu Azerbajdžana.

"Moram priznati da sam zadovoljna. Posebice što sam u grupi pobijedila cure od kojih sam u zadnje vrijeme izgubila, od Turkinje i Luksemburžanke. U polufinalu sam pobijedila Španjolku od koje sam izgubila za broncu na zadnjem europskom prvenstvu. Bile su to borbe koje su se mogle prelomiti na obje strane. Možda sam se i mrvicu opustila ulaskom u finale, ne u onom sportskom smislu, nego sam već znala da je medalja u džepu," kazala je Kovačević.

Na putu do srebra je imala pet borbi. Prva borba u skupini protiv Turkinje Tuba Yakan završila 0-0, a potom protiv Luksemburžanke Jenny Warling 1-1. U ključnom okršaju za prolaz u polufinale svladala je domaću djevojku Ilhu Gasimovu 1-0 i osvojila prvo mjesto. U polufinalu je porazila Španjolku Cristinu Garciu Ferrer 2-1. U završnoj borbi srebrna sa svjetskog prvenstva 2014. godine je u samoj završnici stigla do pobjede.

"Finale je bilo u egalu, pokušala sam, no načinila sam jednu manju pogrešku," priznala je Jelena.

Kovačević u svojoj riznici ima šest medalja s europskih prvenstava, pri čemu i dva zlata, te po jedno srebro i broncu sa svjetskih prvenstava. Najveći uspjeh ostvarila je 2009. na Tajvanu na World Games – olimpijadi neolimpijskih sportova gdje je osvojila zlato, baš kao i na Combat games u Pekingu 2010.

Sada je postala i prva hrvatska osvajačica odličja na Europskim igrama.

"Sve u svemu zadovoljna sam. Postala sam prva hrvatska sportašica koja je na EI osvojila medalju što mi laska."

(Hina) xdl yad

An unhandled error has occurred. Reload 🗙