FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Slavonsko-brodska bolnica pokazuje znakove oporavka

Autor: mvrk
SLAVONSKI BROD, 29. travnja 2015. (Hina) - Ministar zdravlja Siniša Varga razmatrao je u srijedu situaciju u zdravstvu Brodsko-posavske županije s ravnateljima zdravstvenih ustanova i županom Danijelom Marušićem, pri čemu je ocijenio kako Opća bolnica "Dr. Josip Benčević" u Slavonskom brodu pokazuje znakove financijskog oporavka.

Nakon razgovora o konsolidiranju poslovanja brodske bolnice, u sklopu koje sada posluje i bolnica u Novoj Gradiški, Varga je novinarima najavio da će do kraja svibnja biti utvrđen plan izlaska lokalnog zdravstva iz problema, koje stvaraju prije svega dugovi bolničkog sustava.

Rekao je kako je bolnica "Dr. Josip Benčević" lani poslovala pozitivno, ali je imala poteškoća u primjeni reformskih mjera.

"Reformski rezultati bili su dosta lošiji nego u drugim bolnicama. Podaci o poslovanju za ožujak ove godine već daju naznake ozdravljenja, trend je pozitivan, vidjet ćemo rezultate krajem svibnja", kaže Varga.

Po njegovim riječima, pozitivno poslovanje bolnice je rezultat dodatnih sanacijskih sredstava u visini 30 milijuna kuna za objedinjene bolnice u Slavonskom Brodu i Novoj Gradiški, a sanacijski program trebao bi trajati iduće dvije godine.

Varga je potvrdio da je s lokalnim čelnicima započeo razgovore oko ponovnog razdvajanja dviju bolnica, što će biti jedna od tema na slijedećem sastanku krajem svibnja.

(Hina) xmvrk ymd

An unhandled error has occurred. Reload 🗙