FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Hrvatski mažoret savez obilježio 20-tu godišnjicu

Autor: hsup
RIJEKA, 1. veljače 2015. (Hina) - Hrvatski mažoret savez je u nedjelju na svečanoj sjednici u Rijeci obilježio 20 godina rada, a u svečanom programu sudjelovali su predstavnici i mažoretkinje iz više desetaka hrvatskih gradova te predstavnici Europskog mažoret saveza.

Domaćin svečane sjednice bila je Rijeka, odnosno Prve riječke mažoretkinje, koje će svoju 20-tu obljetnicu proslaviti u lipnju ove godine.

Hrvatski mažoret savez, kako ističu njegovi predstavnici, nije među starijim mažoret savezima u Europi, ali su aktualne europske prvakinje iz Hrvatske, kao i 15 puta tijekom posljednjih 20 godina. Podupire i potiče rad kulturnih društava, plesnih klubova i udruga, koji imaju mažoret timove. Stalno radi na školovanju svojih članova, trenera i sudaca i tu svrhu osnovane su trenerska i sudačka škola u kojoj rade stručnjaci iz zemlje i inozemstva.

Predsjednica HMS-a Elizabeta Mikelj kazala je da o kvaliteti tog saveza govori i činjenica su njegove članice gostovale na svim kontinentima. U prošloj godini mažoretkinje HMS-a gostovale su na Karibima, Tajvanu, Dubaiju, Abu Dhabiju, a na europskim turnejama mjesečno sudjeluju najmanje tri do četiri tima.

Mikelj je naglasila da su članice HMS-a nezaobilazan dio protokola gotovo svih najbitnijih događanja u Hrvatskoj, a surađuju s najjačim organizacijama u Hrvatskoj i inozemstvu.

Riječki gradonačelnik Vojko Obersnel rekao je da se u Rijeci promijenilo već puno generacija mažoretkinja i da o svima ima lijepe uspomene. Naglasio je da u Rijeci, kao i drugdje u Hrvatskoj, gotovo nema ni jednog većeg događanja bez mažoretkinja te je svima čestitao godišnjicu saveza.

(Hina) xhsup ybdj

An unhandled error has occurred. Reload 🗙