FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SP rukomet: Hrvatska startala pobjedom

Autor: imli
DOHA, 16. siječnja 2015. (Hina) - U susretu 1. kola skupine B na Svjetskom prvenstvu u Kataru u petak su rukometaši Hrvatske pobijedili Austriju s 32-30 (16-13), a briljirao je Ivan Čupić s 11 pogodaka.

Ono što je najavljivao izbornik Goluža ostvarilo se od prvih minuta. Čvrsta obrana omogućila je "kaubojima" dosta lakih pogodaka iz polukontri i sa krilnih pozicija.

Hrvatski rukometaši nakon četri minute vodili su 3-0, a posebno je raspoložen bio Domagoj Duvnjak koji je do 15. minute već upisao četiri pogotka, pa ga je izbornik odmarao većinu prvog poluvremena, kao i kapetana Igora Vorija. Najveće vodstvo, pet golova (11-6), Hrvati su imali u 19. minuti, da bi na odmor otišli s prednošću 16-13. Hrvatski izbornik odlučio je dati priliku gotovo svim igračima u prvom dijelu, pa se zbog toga čak devet igrača upisalo u strijelce.

U početnim minutama drugog poluvremena vodstvo Hrvatske doseglo je četiri pogotka (19-15), ali su se Austrijanci brzo vratili na gol minusa. Hrvatska se u razdoblju između 39. i 41. minute, s igračem više, ponovno "odlijepila" na tri pogotka prednosti. No, rukometaši Austrije nisu se predavali, nekoliko su se puta vraćali na gol minusa.

U 52. minuti Hrvatska opet ima značajnije vodstvo (29-25), ali ni to nije pokolebalo Austrijance. S dva uzastopna gola ponovno su zaprijetili, a imali su i kontranapad da opet dođu na pogodak minusa, ali je Alilović uspio sačuvati mrežu.

U posljednjih pet minuta, unatoč nepotrebnim pogreškama, Hrvatska je ipak uspjela izvući pobjedu. Dvije minute prije kraja Hrvatska je vodila 31-28 te imala igrača više. No, "kauboji" su nepotrebno prodali dvije lopte i 20 sekundi prije kraja Austrijanci su opet došli na gol minusa, ali više od toga nisu mogli. Naš najbolji igrač Ivan Čupić postavio je konačnih 32-30 za Hrvatsku.

Uz Čupića, najbolji strijelci hrvatske reprezentacije bili su Domagoj Duvnjak sa šest pogodaka i kapetan Igor Vori s pet golova. Mirko Alilović je obranio 10 udaraca. Strijelce austrijske reprezentacije predvodili su Robert Weber i Viktor Szilagy sa po sedam pogodaka svaki, dok ih je Raul Santos postigao šest.

Rukometaši Bosne i Hercegovine i Makedonije, koji su u skupini B zajedno sa Hrvatskom, ostvarili su uvjerljive pobjede na startu Svjetskog prvenstva u Dohi. Reprezentacija Bosne i Hercegovine je s 30-25 nadigrala Iran, dok je Makedonija sa 33-25 bila bolja od Tunisa, uz 10 pogodaka Kirila Lazarova.

U subotu Hrvatska igra protiv Tunisa (17 sati), a u ostalim susretima naše skupine sastaju se Iran - Makedonija te Austrija - BiH.

HRVATSKA: Alilović, Ivić; Vori 5, Horvat 2, Duvnjak 6, Čupić 11 (4), Bičanić 1, Gojun, Štrlek 3, Kopljar 1, Musa 1, Brozović, Stepančić, Karačić 1, Ninčević, Slišković 1.

AUSTRIJA: Marinović, Bauer; Weber 7 (3), Szilagyi 7, Schlinger, Wagesreiter, M. Hermann 2, Ziura 1, Božović 2, Posch 4, Santos 6, A. Hermann, Mayer, Ascherbauer, Bammer, Bilyk 1.

SEDMERCI: Hrvatska 4-5, Austrija 3-3

ISKLJUČENJA: Hrvatska 12 minuta, Austrija 14 minuta

DVORANA: Lusail

GLEDATELJA: 2.000

(Hina) ximl yggab

An unhandled error has occurred. Reload 🗙