FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SP rukomet: Izbornik i reprezentativci jedva čekaju susret protiv Austrije

Autor: imli
ZAGREB/DOHA, 15. siječnja 2015. (Hina) - Izbornik hrvatske rukometne reprezentacije Slavko Goluža dan uoči prve utakmice na SP-u istaknuo je da je Austrija dobra ekipa koja ima sjajnu vanjsku liniju igrača, ali da vjeruje u našu čvrstu obranu koja bi trebala otvoriti prilike za pogotke iz polukontre.

"Austrija je dobra ekipa koja ima sjajnu vanjsku liniju igrača, tu su Victor Szilagy, Nikola Bilyk i Janko Božović, a treba istaknuti i krila Raula Santosa i Robert Webera. Imaju dobru polukontru, a morat ćemo biti oprezni kada ćemo se mijenjati iz obrane u napad. Znamo da se kroz obranu dobiva veliko samopouzdanje i sve stvari koje možda ne budu funkcionirale mogu se riješiti kroz obranu. Naš sustav se zna, čvrsta obrana i pogoci iz polukontre. No, bez obzira na to kakav je protivnik ići ćemo maksimalno. Želimo poslati poruku i pokazati s koliko ljubavi igramo za nacionalnu selekciju i da sve što radimo, radimo sa osmjehom", izjavio je u četvrtak Goluža na konferenciji za novinare u Dohi.

Utakmica 1. kola skupine B Hrvatska - Austrija na rasporedu je u petak u 17 sati po hrvatskom vremenu. Hrvatska je u Kataru od utorka, a izbornik Goluža ističe da su igrači svježi i da spremni dočekuju dvoboj protiv Austrije.

"Odmorili smo se i odradili tri treninga u Dohi. Prvi dan smo imali teretanu, a nakon toga dva taktička treninga. Dobili smo na svježini. Onaj umor koji se osjetio na početku, ne osjeti se više. Igrači su spremni i osjeti se pozitivna nervoza pred sam početak, jer svi jedva čekamo da krene SP. Nema nikakvih ozljeda i svi se dobro osjećaju", rekao je Goluža.

On je napomenuo da su uvjeti u Dohi izvanredni, od smještaja, hrane do uvjeta u dvorani, za koju je rekao da je velebno zdanje puno komfora.

Bek Igor Karačić zahvalio je izborniku što je dobio priliku igrati na SP-u:

"Želim se pokazati u najboljem svjetlu. Odradili smo dobre pripreme, koje nisu bile duge, ali dovoljne da bi se pokazali u dobrom svjetlu. Ovdje smo imali tri treninga i dobro smo se prilagodili svim uvjetima. Svi smo spremni i zdravi, i jedva čekamo susret sa Austrijom, koja je težak protivnik s dosta dobrih pojedinaca iz njemačke Bundeslige. Prve utakmice su uvijek teške, ali dat ćemo sve od sebe i nadam se da nećemo iznevjeriti".

Hrvatska je u skupini s Bosnom i Hercegovinom, Makedonijom, Austrijom, Tunisom i Iranom, a Karačića posebno veseli dvoboj sa Bosnom i Hercegovinom za koju igra njegov brat Ivan.

"Budući da sam igrao za klubove u BiH, a sada sam u Vardaru, dobro poznajem njihove igrače. Želim sreću i BiH, i Makedoniji, te jedva čekam okršaj s njima, a posebno sa Bosnom i Hercegovinom", dodao je Karačić.

Desno krilo Zlatko Horvat ističe odličnu atmosferu u reprezentaciji te da svi jedva čekaju prvu utakmicu:

"Odmorili smo se od jakih priprema i sada idemo po ono zbog čega smo došli, pokazati dobar rukomet".

Ivan Ninčević vjeruje da neće iznevjeriti navijače i dodaje:

"Zdravi smo, to je najbitnije, i jedva čekamo susret sa Austrijom. Prve utakmice su uvijek nešto teže i nadam se da nećemo iznevjeriti".

(Hina) ximl yzm

An unhandled error has occurred. Reload 🗙