FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

IZBORI Josipović čestitao Grabar-Kitarović na pobjedi

Autor: rkor
ZAGREB, 11. siječnja 2015.(Hina) - Predsjednički kandidat SDP-a Ivo Josipović čestitao je na pobjedi novoizabranoj predsjednici Republike kandidatkinji HDZ-a Kolindi Grabar-Kitarović, te zahvalio na potpori obitelji, biračima i svima koji su podržavali njegov rad kao predsjednika Republike i kandidaturu za još jedan mandat.

"Dame i gospodo, građanke i građani, dozvolite da čestitam na izbornoj pobjedi novoj predsjednici Kolindi Grabar-Kitarović. Imali smo napornu kampanju, sučeljavanja, međusobno oponiranje, ali demokracija je pobijedila. Gospođa Grabar-Kitarović je pobijedila u demokratskoj utakmici i zato još jednom čestitam", rekao je Josipović uz pljesak i skandiranje simpatizera u Novinarskom domu.

Osvrnuo se i na malu razliku od oko 18.000 osvojenih glasova kazavši kako je to bit demokracije. "Istina, razlika među nama je vrlo mala, ali to je bit demokracije, da onaj tko dobije više glasova nosi pobjedu", rekao je.

Uputio je zahvalu svima koji su mu pomagali u proteklih pet godina predsjedničkog mandata. "Zahvaljujem svima koji su mi u pet godina pomagali da budem, vjerujem, uspješan i dobar predsjednik Republike Hrvatske", kazao je.

Uz zahvalu građanima koji su svoj glasi dali njemu, Josipović je kazao kako je tih preko milijun glasova "naša zajednička snaga".

Uputio je zahvalu i strankama koje su podržale njegovu kandidaturu, kao i nevladinim organizacijama te svima koji su radili u njegovom izbornom stožeru.

"I prije svih, hvala mojoj obitelji, hvala supruzi, hvala mojim roditeljima, kćerci i svima onima koji su me u ovih pet godina zdušno podržavali u obavljanju odgovorne dužnosti predsjednika Republike", rekao je.

Sve ih je pozvao na daljnje zajedništvo i "vjeru u Hrvatsku".

"Vrijednosti za koje smo se zajedno borili su i dalje tu, i dalje su nam izazov, budimo i dalje zajedno, borimo se za sve ono dobro što smo zajedno sanjali i vjerujmo u našu Hrvatsku. Hvala vam svima", poručio je uz pljesak Josipović.

(Hina) xrkor/xbdj ymd

An unhandled error has occurred. Reload 🗙