FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

IZBORI Milanović: Tijesna pobjeda kandidatkinje HDZ-a, za razliku od dosadašnjih izbora

Autor: smar
ZAGREB, 11. siječnja 2015. (Hina) - Premijer Zoran Milanović izjavio je u nedjelju, nakon što su neslužbeni rezultati najavili pobjedu HDZ-ove kandidatkinje Kolinde Grabar Kitarović, kako je krivo prognozirao da veći odaziv ide u prilog SDP-ovu kandidatu Ivi Josipoviću te da će, bez obzira kako izbori završe, to biti tijesna pobjeda, za razliku od svih prethodnih izbora.

"Prednost je 20.000 ili 30.000 glasova. Izgleda da sam krivo prognozirao da veći odaziv ide u prilog Josipoviću. Druga strana se jako motivirala i ovo je sada u glas. Vidjet ćemo", rekao je Milanović novinarima.

"Prvi puta Hrvatska, tko god da pobjedi, ima predsjednika ili predsjednicu za nekoliko glasova. Tko god je do sada pobjeđivao, i kada je to bio predsjednik Tuđman, kada je imao velike ovlasti, i kasnije, pobjeđivao je uvjerljivo. To su bile uvjerljive pobjede. Kako god da ovo završi, to će biti jako tijesna pobjeda", naglasio je Milanović.

HDZ-ovu kampanju ocijenio je sektaškom. "Kandidatkinja za predsjednicu predstavljala se kao militantni vojnik stranke. Nitko to nikada nije radio. Ni predsjednik Tuđman, niti Mesić, niti Josipović. Ovo je kampanja u sedam rečenica koje je stalno ponavljala. Ako je to volja naroda, ako presude glasovi dijaspore, ja s tim nemam problema. Ako oni tako hoće, tako će i biti", poručio je Milanović.

(Hina) xsmar ymd

An unhandled error has occurred. Reload 🗙