FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

KAMPANJA Josipović: reforme koje nudim nitko dosad u Hrvatskoj nije imao hrabrosti provesti

Autor: Ivica Barać
KOPRIVNICA, 3. siječnja 2015. (Hina) - SDP-ov predsjednički kandidat Ivo Josipović poručio je u subotu kako su ustavne promjene koje nudi velike i ozbiljne, izrazivši nadu da će ih podržati i stranke, posebno one koje će biti na vlasti, jer će u suprotnom za te reforme, "koje nitko dosad nije imao hrabrosti provesti", tražiti povjerenje građana na referendumu.

"Promjene su velike i ozbiljne. Sadašnji neki parametri Ustava jesu opstrukcija ponuđenim reformama. Stoga to moramo mijenjati. Stranke će se, siguran sam, pogotovo one koje će imati vlast odlučiti za moje reforme koje nitko dosad u Hrvatskoj nije imao hrabrosti provesti. U konačnici, ako stranke ne budu htjele reforme i ako budu čuvale svoje male sinekurice za svoje lokalne dužnosnike, tražit ću podršku građana", istaknuo je Josipović za predizbornog posjeta Koprivnici.

Najavio je kako, u slučaju da ne dobije potporu najvećih stranaka za svoj prijedlog promjena Ustava, kani animirati nevladine organizacije i one političke stranke koje su za promjene te će tražiti ustavni referendum.

"To sadašnji Ustav dopušta i siguran sam da će većina građana, čak i oni koji možda danas naginju svoj glas dati Kolindi Grabar Kitarović, podržati te reforme", rekao je i dodao kako HDZ-ova predsjednička kandidatkinja očito nije spremna na takve reforme, "jer da jest, imala bi ih u programu".

Josipović je u svom 15-minutnom govoru pred svojim simpatizerima te članovima stranaka koje ga podržavaju govorio i o potrebi regionalizacije, koju je označio kao jednu od važnijih reformi koje najavljuje.

"Nema gospodarskog oporavka bez da se promijeni društvena infrastruktura, bez da se Hrvatska učini demokratičnijom, s državnom upravom manjom, racionalnijom, stručnijom i efikasnijom, a pogotovo ne bez rješavanja pitanja skoro 600 jedinica lokalne samouprave koje puno koštaju, a ne ostvaruju rezultate koje bi morale ostvarivati", rekao je.

Nakon obraćanja Josipović je posjetio kulturni klub KKC Pixel, gdje se sastao s mladim Koprivničancima, uglavnom studentima, nakratko s njima popričao te popio kavu u društvu koprivničke gradonačelnice Vesne Želježnjak.

Prije Koprivnice posjetio je Novigrad Podravski, a potom krenuo put Sokolovca, Križevaca i Svetog Ivana Žabnog, gdje će završiti posjetu Koprivničko-križevačkoj županiji.

(Hina) xibar ytr

An unhandled error has occurred. Reload 🗙