FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Varga: Zdravstveni sustav za Josipovića je plus, a ne uteg

Autor: vlar
ZAGREB, 31. prosinca 2014. (Hina) - Ministar zdravlja Siniša Varga u srijedu je, na novinarski upit, odlučno odbacio bilo kakvu mogućnost da su njegovo ministarstvo i on sam kao ministar bili uteg SDP-ovu predsjedničkom kandidatu Ivi Josipoviću, a vezano uz izjavu premijera Zorana Milanovića o Vladi kao Josipovićevu utegu tijekom izborne kampanje.

Kada je govorio o utegu, premijer je mislio na javno mnijenje i rejting same Vlade. "No, sustav zdravstva za Josipovića ne da nije uteg, nego je de facto veliki plus u dobivanju izbora 11. siječnja", poručio je Varga u izjavi novinarima u srijedu tijekom obilaska bolnice u Klaićevoj. Uvjeren je da će od 1. siječnja, s izlaskom HZZO-a iz državne riznice, biti očiti znakovi poboljšanja cijelog sustava zdravstva i skraćene liste čekanja.

Od Nove godine bolnice neće više raditi što i kako hoće, već će se boriti za pacijente, poručio je Varga upitan o novostima koje pacijentima donosi izlazak HZZO-a iz riznice.

Pojasnio je kako to znači novi model ugovaranja s bolnicama. Pacijenti bi uskoro trebali osjetiti značajna skraćivanja listi čekanja jer će se bolnice boriti da pacijenti dođu baš k njima, te da im pruže što kvalitetniju i pravodobniju zdravstvenu skrb.

Podsjetio je i da se s izlaskom HZZO-a iz riznice promijenio broj žiroračuna na koji poslodavci i obrtnici uplaćuju doprinose. To je, kaže, jedina novina na koju građani trebaju obratiti pozornost i na što ih je već upozorila Porezna uprava.

Upitan za hladnoće koje su ovih dana pogodile Hrvatsku, ministar je uputio apel svima sa zdravstvenim tegobama da bez krajnje nužde ne izlaze na hladnoću. One koji ipak moraju izlaziti, pozvao je neka što kraće borave na hladnoći i zaštite se rukavicama, čizmama i kapama i tako spriječe pothlađenje i nove zdravstvene tegobe.

(Hina) xvl ymć

An unhandled error has occurred. Reload 🗙