FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

IZBORI U izbornim stožerima od razočaranja do euforije, kod Sinčića se piće naplaćivalo

Autor: rkor
ZAGREB, 28. prosinca 2014.(Hina) - Raspoloženje u izbornim stožerima predsjedničkih kandidata kretalo se u skladu s pristizanjem rezultata, od razočaranja do povremene euforije, a okupljenima su na raspolaganju bili besplatna zakuska i piće, osim kod Ivana Sinčića gdje se piće naplaćivalo.

Pristaše Ive Josipovića dupkom su ispunili Novinarski dom, a atmosfera se mijenjala ovisno o podacima o postotku podrške Josipoviću i razlici u odnosu na prvu konkurenticu Kolindu Grabar Kitarović - od razočaranja rezultatima izlaznih anketa, do optimizma nakon objave prvih neslužbenih rezultata.

Josipović se pri dolasku u svoj stožer počastio čašicom kupinova vina, a njegovi simpatizeri mogli su se poslužiti slanim i slatkim kanapeima, voćem, bijelim i crnim vinom te pivom, kao i širokim izborom sokova.

Relativno mirnu atmosferu u stožeru Kolinde Grabar Kitarović u zagrebačkom Hypo centru "ugrijala" je konferencija za novinare na kojoj je DIP objavio prve neslužbene rezultate predsjedničkih izbora, koji su dočekani ovacijama više stotina okupljenih simpatizera: "Pobjeda, pobjeda".

Uz razvijene hrvatske zastave, zastave HDZ-a i zastave s geslom Kolinde Grabar Kitarović, atmosferu su dodatno podizali tamburaši, a svi prisutni cijelu su se večer mogli okrijepiti na otvorenom šanku.

Ivan Sinčić je rezultate predsjedničkih izbora čekao u paviljonu 18 Zagrebačkog velesajma, kojim je tijekom večeri prodefiliralo stotinjak ljudi, Sinčićevih stranačkih kolega, rodbine, prijatelja i građana koji ga podržavaju.

Tijekom večeri puštala se glazba, koja je kasnije utihnula, da bi nakon objave neslužbenih rezultata atmosfera opet živnula, iako je u samom paviljonu bilo prilično hladno. Za jelo su ponuđeni naresci i kolači, dok su se točeno pivo, vino, gemišt, coca cola... naplaćivali.

U izbornom stožeru Milana Kujundžića zavladala je sumorna atmosfera i nevjerica nakon što su bili objavljeni prvi neslužbeni rezultati DIP-a, iz kojih je bilo jasno da će predsjednički kandidat Saveza za Hrvatsku zauzeti posljednje mjesto među četvero kandidata.

U tom trenutku u stožeru su bile najbrojnije novinarske ekipe, a s vremenom su pristizali i Kujundžićevi politički simpatizeri, koji su u mirnoj atmosferi, bez glazbe, vrijeme kratili razgovorom, gledanjem TV prijenosa, ispijanjem vina i pjenušca, te konzumacijom kanapea, koji su "planuli" neviđenom brzinom.

(Hina) xrkor/xbdj/xibob/xtkol/xvlar/xbma ymd

An unhandled error has occurred. Reload 🗙