FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

IZBORI Kujundžić: Nisam razočaran, sjeme Nove Hrvatske je bačeno

Autor: vlar
ZAGREB, 28. prosinca 2014. (Hina) - Predsjednički kandidat Saveza za Hrvatsku Milan Kujundžić izjavio je u nedjelju navečer kako je izbornim rezultatima iznenađen, ali nije razočaran, jer je sjeme Nove Hrvatske bačeno.

Sjeme je bačeno i novi će predsjednik biti na Pantovčaku za 15 dana, izjavio je Kujundžić novinarima, aludirajući na “mrtvu utrku” u prvom krugu između HDZ-ove kandidatkinje Kolinde Grabar Kitarović i aktualnog predsjednika Ive Josipovića.

Hrvatska politička scena će se mijenjati, počev od predsjednika pa dalje preko sastava Sabora i orijentacije Hrvatske, kako u unutranjoj, tako i u vanjskoj politici. Neće ići lako, ali će ići, vidjet ćete, već s promjenom na Pantovčaku a onda i na parlamentarnim izborima, rekao je Kujundžić koji je prema neslužbenim rezultatima Državnog izbornog povjerenstva (DIP) osvojio 6,28 posto glasova u prvom krugu predsjedničkih izbora.

Ustvrdio je kako je hrvatski narod svojim izlaskom na predsjedničke izbore i odabirom, ali i svojim neizlaskom, rekao zapravo što želi. To je volja hrvatskog naroda i treba ju poštovati, rekao je.

No, nije se htio izjasniti hoće li dati podršku Kolindi Grabar Kitarović u drugom izbornom krugu.

“Birači će sami odlučiti, a ja ću reći za dan-dva. No, manje je važno što ću ja reći, od onog što će oni prepoznati”, rekao je Kujundžić poručivši kako će Savez za Hrvatsku i dalje ostati na hrvatskoj političkoj sceni.

S obzirom da je postigao najlošiji rezultat, Kujundžić kaže da je sigurno napravio dosta pogrešaka u kampanji. Međutim, tvrdi da u bitnom nije pogriješio kada je rekao hrvatskom narodu – da Hrvatskoj treba istina, na kojoj treba raditi pomirbu, na pomirbi zajedništvo, a na zajedništvu stvarati, imati djecu s poslom i bogatu zemlju. I sjeme je bačeno, ono će sigurno doći, zaključio je Kujundžić.

(Hina) xvlar yln

An unhandled error has occurred. Reload 🗙