FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

KAMPANJA Josipović posjetio franjevački samostan u Širokom Brijegu

Autor: zkre
MOSTAR, 16. prosinca 2014. (Hina) - Hrvatski predsjednik Ivo Josipović posjetio je u utorak u Širokom Brijegu tamošnji franjevački samostan, riznicu i galeriju s bogatim kulturnim blagom, te je ustvrdio da taj samostan predstavlja kolijevku kulture u Hercegovini.

Josipovića su u franjevačkom samostanu u Širokom Brijegu dočekali gvardijan samostana fra Tomislav Puljić, župnik fra Stipe Biško te fra Vendelin Karačić koji mu je govorio o povijesti grada i crkve te mu pokazao franjevačku riznicu i franjevačku galeriju.

Josipović je u izjavi za medije rekao kako je impresioniran viđenim.

"Ovdje je kolijevka kulture i vjere u Hercegovini, s ogromnim utjecajem ne samo na Hrvate. Ovdašnja tradicija ima i europski utjecaj. Ovdje u muzeju imate neprocjenjiva blaga i bogatu ostavštinu", rekao je Josipović za medije.

Pri tome je dodao da je glasovita širokobriješka gimnazija odškolovala mnogobrojne znamenite osobe koje su zauzele važna mjesta u BiH i Hrvatskoj.

Nakon Širokog Brijega Josipović je svoj posjet Bosni i Hercegovini završio u Livnu gdje se sastao s predsjednikom vlade HBŽ-a Brankom Ivkovićem te razgovarao s građanima Livna.

Tijekom dana Josipović se u Mostaru susreo s hrvatskim članom BiH Predsjedništva Draganom Čovićem te je u amfiteatru Sveučilišta u Mostaru studentima održao predavanje o hrvatskoj vanjskoj i sigurnosnoj politici.

(Hina) xzkre ymaš

An unhandled error has occurred. Reload 🗙