FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

KAMPANJA- Josipović: Izgradnja termoelektrane u Pločama nije dobro rješenje

Autor: pgas
PLOČE, 15. prosinca 2014. (Hina) - SDP-ov predsjednički kandidat predsjednik RH Ivo Josipović usprotivio se gradnji termoelektrane u Pločama, ističući kako to nije dobro za taj kraj koji je orijentiran na ekologiju, more i poljoprivredu.

„Termoelektrana je nešto što u ovom kraju nije dobro zato što je ovaj kraj orijentiran na ekologiju, more i poljoprivredu“, rekao je Josipović danas novinarima na rivi u Pločama, gdje se kao predsjednički kandidat družio s građanima.

Josipović je podsjetio kako su se "građanke i građani pločanskoga kraja odlučili izabrati jedan smjer, koji je 'zeleni i plavi'“, te je dodao kako bi volio da se poštuje takva volja građana i da se nikakve odluke ne donose bez suglasnosti lokalne zajednice.

„Moja politika koju vodim i zastupam i u predsjedničkom programu s jedne je strane orijentirana prema novoj zelenoj tehnologiji, a s druge strane zagovaram autonomiju i decentralizaciju, što znači da odgovornost za razvoj, pa i odluka - ovakva ili onakva elektrana treba biti u rukama lokalne zajednice“, rekao je Josipović.

Josipović je izjavio i kako želi dobiti i glasove hrvatskih državljana u BiH, ali da neće voditi predizbornu kampanju u BiH.

"Poštujem sve naše građanke i građane bez obzira na to gdje žive, naravno i one koji su u BiH, i stalo mi je do njihovih glasova i želim dobiti njihove glasove, ali posebnu kampanju u BiH ipak neću voditi", rekao je odgovarajući na novinarska pitanja na rivi u Pločama, gdje se kao predsjednički kandidat družio s građanima.

Josipović je najavio da će sutra otputovati u službeni posjet BiH i sastati se s hrvatskim članom bosanskohercegovačkoga Predsjedništva Draganom Čovićem, dodajući kako kampanje neće biti.

"Siguran sam da su građanke i građani Bosne i Hercegovine propoznali ono što sam radio u BiH, za BiH, pa, ako hoćete, i za Hrvate u BiH kao jedan od konstitutivnih naroda u BiH", poručio je Josipović.

Na pitanje hoće li glasovi dijaspore biti 'jezičac na vagi' koji će odlučiti na predsjedničkim izborima u Republici Hrvatskoj 28. prosinca ove godine, Josipović je odgovorio kako "na građanke i građane ne gleda kao na dijasporu ili nedijasporu". "Svaki glas jednako vrijedi i u ukupnom zbroju bit ću pobjednik", dodao je.

Na pitanje kako komentira donatorske večere kandidata za predsjednika Republike, Josipović je odgovorio kako su one legitiman način prikupljanja novca.

„Vidimo gospođa Kitarović skuplja novac za kampanju na donatorskim večerama, i to je potpuno opravdano, legalno i legitimno. Međutim, ono što je problem u konkretnom slučaju jest to da se, barem prema onim izjavama koje su došle iz HDZ-a, novac prikuplja preko jedne tvrtke. To nije zakonito, to nije dopušteno i ja se nadam da će oni to i demantirati ili - ako su do sada radili - da će se korigirati jer, po zakonu, svaka donacija, svaka kuna, svaka lipa, treba proći isključivo preko namjenskog računa koji svaki kandidat ili kandidatkinja treba otvoriti“, rekao je Josipović.

(Hina) xpgas yvkn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙