FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Izložba "Studije o drhtanju" Damira Očka u Dublinu

Autor: agrb
ZAGREB, 9. prosinca 2014. (Hina) - Samostalna izložba "Studije o drhtanju" Damira Očka, dio šireg projekta tog afirmiranog hrvatskog umjetnika kojime nastavlja istraživanje ekstremnih figura tijela, postavljena je u Temple Bar Gallery Studios u Dublinu, a bit će otvorena do 25. siječnja.

Stvarajući dijalog između filma, poezije, notnih zapisa, objekata i crtanja, Očko u tom projektu istražuje središnju temu, drhtanje tijela kao metaforu za otpor i nemir, ističe se u najavi izložbe Kreativnog sindikata, a u čijoj je produkciji nastao umjetnikov film "TK" koji je glavni element izložbe.

Film je snimljen ove godine, a njegov naslov potječe od fonetskog opisa zvuka ugriza ili udarca kamena o kamen. U fokusu su nagi likovi koji stoje na zaleđenom zimskom krajoliku, pokušavajući se prisiliti da budu mirni, no nisu u mogućnosti kontrolirati pokrete svoga tijela i oduprijeti se drhtanju. Ti su prizori ispresijecani snimkama čovjeka koji boluje od Parkinsonove bolesti i koji drhtavom rukom pokušava zapisati riječi pjesme.

Kombinirajući glazbu, kolaž, arhitektonske intervencije, "Studije o drhtanju" rastežu uobičajeni filmski prostor stvarajući hibridno djelo u kojemu jednaku težinu imaju i film i istraživanje i poezija. Kustosica je Rayne Booth, a izložba je postavljena u galeriji, gdje je Damir Očko (Zagreb, 1977.) tijekom 2011. boravio na rezidenciji.

(Hina) xagrb ydgk

An unhandled error has occurred. Reload 🗙