FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

DZS: pad broja zaposlenih u industriji

Autor: tper
ZAGREB, 13. listopada 2014. (Hina) - Broj zaposlenih u hrvatskoj industriji u kolovozu je bio jedan posto manji u odnosu na srpanj, a 1,8 posto manji u odnosu na isti mjesec prošle godine, pokazuju podaci Državnog zavoda za statistiku.

Usporedno sa smanjenjem broja zaposlenih, u prvih osam mjeseci ove godine proizvodnost rada u hrvatskoj industriji porasla je za 1,6 posto.

Statistički podaci prema pojedinim djelatnostima pokazuju da je u kolovozu, na mjesečnoj razini, broj zaposlenih u prerađivačkoj industriji manji za jedan posto, dok je u opskrbi električnom energijom, plinom, parom i klimatizaciji i rudarstvu i vađenju ostao na istoj razini kao u srpnju.

Na međugodišnjoj razini, u prerađivačkoj industriji, koja ima udio od 90,6 posto u ukupnom broju zaposlenih u industriji, u kolovozu je bilo 1,8 posto manje zaposlenih nego u kolovozu lani. Broj zaposlenih u rudarstvu i vađenju istodobno je smanjen za 3,9 posto, a u opskrbi električnom energijom, plinom, parom i klimatizaciji za 1,1 posto.

Podaci o proizvodnosti rada pokazuju pak da je u prvih osam mjeseci ove godine u odnosu isto razdoblje prošle godine proizvodnost rada u prerađivačkoj industriji povećana za 3,8 posto, dok je u rudarstvu i vađenju manja za 2,4 posto, a u opskrbi električnom energijom, plinom, parom i klimatizaciji za 2,9 posto.

(Hina) xtp yds

An unhandled error has occurred. Reload 🗙