FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Ostojić: važna normalizacija života u poplavljenim područjima

Autor: zdra
ŽUPANJA, 2. lipnja 2014. (Hina) - Prioritet je i dalje povratak stanovnika u evekuirana mjesta te osiguranje svih uvjeta potrebnih za normalan život na područjima koje je Sava poplavila, izjavio je danas u Županji potpredsjednik Vlade i ministar unutarnjih poslova Ranko Ostojić.

"Vrlo nam je važna normalizacija života u selima koja nisu bila potopljena i to dosta dobro ide", kazao je Ostojić i izvijestio kako vojska dovršava prednasip u Rajevom Selu, dok se istodobno dogovaraju radovi na trajnom rješenju probijenog nasipa kod toga mjesta i Račinovaca.

"Još uvijek ima uginule stoke i to nam je problem. Hrvatske ceste su dobile žuran zadatak da uspostave komunikaciju kako bi se moglo doći do padeža u Rajevom Selu s obzirom da voda koja je tamo onemogućava stanovnicima da uđu u kuće", rekao je Ostojić.

Istaknuo je da su komunalna poduzeća na poplavljenim područjima u punoj funkciji, a danas bi se trebao postići dogovor oko rješanja za osiguranje pitke vode za svo područje stradale županjske Posavine.

Ostojić je najavio i mogućnost da se u poslove sanacije na stradalim područjima angažiraju i zatvorenici, koji se nalaze u zatvorima poluotvorenog tipa. "To rade sve zemlje u svijetu, pa sam siguran da i Hrvatska nema razloga da tako nešto ne napravi", rekao je Ostojić.

An unhandled error has occurred. Reload 🗙